Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi tester litt billigere Razer Chroma-utstyr

Vi prøver den billigste adgangen til Razers lysshow- Abyssus Essential-mus, Gloiathus Chroma-musematte og Cynosa Chroma-tastatur.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Når produsentene tar seg sammen, og lager budsjettprodukter som i hvert fall på papiret kan nesten alt, så må man også ta det seriøst og teste det.

HQ

Hvis vi starter med luksustilbehøret, så er Goliathus Chroma til 349,- en musematte - med lys. Musematten er i gummi med stoffoverflate, som gir en god balanse mellom presisjon og hastighet - som avhenger sterkt av personlig preferanse, såvel som de spillene man favoriserer. Personlig har jeg foretrukket stoff og myke overflater fremfor de harde "speed"-produktene.

Gjør det så en forskjell? Ja, i forhold til de musemattene som følger med mange litt dyrere produkter, dem har vi en del liggende av, så var det ingen tvil om at man med Goliathus fikk en langt mer presis opplevelse av musen, og ikke minst følge et langt høyere presisjonsnivå. Selv hvis man ikke gjør seg på konkurransenivå, så er det en voldsom forbedring av musen, uansett hva utgangspunktet er.

Razer Abyssus Essential

RGB-belysningen ligger som en slange langs kanten, kun avbrutt av USB-boksen, som til gjengjeld har en liten holder til musens kabel. Det er ikke en funksjon jeg har brukt før - men den er usedvanlig god.

Dette er en annonse:

Selv om RGB-synkroniseringen er vanskelig å tilpasse til de øvrige utstyret, og som forøvrig ser fint ut hvis man ikke overdriver, så har jeg det dog litt vanskelig med at det ser ut som at man har montert lysrøret med en tråd, man har ganske enkelt sydd det direkte fast i matten. Det ser altså ganske billig ut, men jeg har ikke noe bedre bud på hva man ellers skulle gjøre uten at produksjonskostnadene presses opp.

Abyssus Essential er nyeste generasjon av Abyssus-musen, og lander på rundt 349,-. Det har RGB-lys som vi kjenner det, men dog kommer lyset fra undersiden av musen, hvilket rent visuelt gir en illusjon av at musen svever - det er noe mer subtilt enn man er vant til, men det ser også veldig bra ut. Sensoren er optisk og på 7200 DPI - hvilket er mer enn rikelig. Det som så er spart på er kabelen, som er helt alminnelig med en gummikappe i stedet for det flettede stoffet, som man i dag forventer.

Overraskende nok så tracker musen virkelig bra, og den er ganske brukbar i selv mer konkurranseorienterte FPS-spill. Museknappene er ganske solide, men musehjulet mangler dog noe kvalitetsfornemmelse, når sammenliknet direkte med Deathadder Elite - alt annet ville også vært underlig.

Razer Abyssus Essential
Dette er en annonse:

Da det er en mus til både høyre- og venstrehånda har man valgt å ikke montere flere knapper, og det er faktisk mitt primære kritikkpunkt. Til alminnelig bruk eller spill hvor man er vant til tommelfingerknapper - ja så mangler de, virkelig. Men kan man leve uten, så er det et funn til den prisen.

Cynosa Chroma til 459,- er Razers nye "entry level keyboard". Det likner designmessig på en blanding av Blackwidow Ultimate og Ornata. Det er med full individuell RGB-belysning og understøttelse av Razers Chroma lyssystem. Det er ytterst sjeldent å se i denne prisklassen.

Tastene er noe Razer kaller "soft cushioned gaming keys" - jeg kaller det membrantaster. Det gjør ikke noe, for det er ikke samme ettergivende, myke, bølgende, og ikke minst langsomme respons som man husker det, det er membran 2.0 - og jeg burde nok ha tatt varemerkebeskyttelse på det navnet innen denne anmeldelsen ble publisert. Reset-tiden på tastene er ikke på nivå med mekaniske kontakter - men det er vesentlig bedre enn tradisjonelle membrantaster, og det gjør tastaturet ganske funksjonelt og responsivt i daglig bruk, såvel som i spill. Bevares, det er ikke på nivå med Razers egne mekaniske taster, men det koster også en god del mindre.

Vi ønsker gode brukbare produkter til rimelige priser velkommen, det er fortsatt mulighet for litt forbedringer, men til prisen kan man ikke klage.

Razer Abyssus Essential
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content