Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi tester Razer Lancehead

Møt Razers nye flaggskip - Lancehead.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Å skape en ordentlig trådløs mus med en så presis responstid, at manglen på kabel ikke kan merkes må sies å være en slags hellig gral for bransjen, og selvom flere har forsøkt å skape produkter som appellerer direkte til både de som ønsker seg fri fra kablenes tyranniske styre, og samtidig ha en forbindelse med minimal forsinkelse, så har de aldri riktig lykkes. Ja, her i redaksjonen har vi blant annet roset Logitech MX, men som flere har påpekt kan produktet tjene mange formål, men makter ikke helt å være knivskarpt nok til å tjene de mest hardbarka spillentusiaster, hvor bare 10 mikrosekunder fra eller til er altavgjørende.

Det har alltid vært en utfordring, og derfor har mesteparten av de beste musene vi har testet hittil vært kablet. Helt til nå.

Razer har nemlig jobbet hardt og lenge med Lancehead, en mus som er et lysende eksempel på et kompromiss, hvor man ikke... ja, går på kompromiss. Musen er ambidekstral, altså fungerer den like godt til hver hånd, den har en ganske fremragende kabel som kan kobles til, men hovedsaklig markedsføres denne musen med at det er en trådløs mus for kjennerne, for gamerne, for oss.

Razer Lancehead

Først og fremst ligner Lancehead et typisk Razer-produkt, og det er så sannelig et kompliment. Egentlig ligner den litt på en lillebror til Deathadder, en av redaksjonens absolutte favoritter. De to museknappene klikker behagelig, undersiden er kledd med en type gummi som gir god motstand, og dermed bedre grep, og selve hjulet føles robust og godt sammensatt. Med andre ord har Razer allerede et ganske solid grunnlag på plass ved å bruke Deathadder som plattform, men det betyr ikke at de har hvilt på laurbærene.

Dette er en annonse:

I stedet for den sorte, matte overflaten man er vant til fra Deathadder, har Lancehead en blankere sølvoverflate, som føles glattere og mer porøs som resultat. Det gjør den heldigvis litt mer... ja, anonym, og man kan lett forestille seg at man kan bruke den på kontoret såvel som til et godt gammeldags LAN. I forhold til selve passformen er det dog et alvorlig kompromiss i forhold til det ambidekstrale designet. Det er så sannelig en god idé, og inkluderende på alle tenkelige måter. Hvorfor skulle de venstrehendte snytes for Lancehead? Problemet ligger i at musen nå ikke har den naturlige buen på den ene siden, og blir dermed ikke like ergonomisk, eller like god ved langvarig bruk som sin storebror.

Når det er tatt i betraktning er Razer for alvor et godt steg på vei til fullstendig kabelfrihet, og skape en mus som passer for alle. I løpet av testperioden har musen blitt brukt til en rekke forskjellige oppgaver, alt fra GR Live-sendinger, til alminnelig kontorbruk, i kablet og trådløs tilstand. Lancehead har prestert optimalt i alle oppgavene, og har bevist den allsidigheten Razer skryter på seg.

I en rekke testprogrammer viser Lancehead ikke engang noe betraktelig fall i responstiden med eller uten kabel, så vi tar hatten av for teknikken.

Razer Lancehead
Dette er en annonse:

Dog skal det sies, at selv om Razer påstår at musen kan lades via en Micro USB-kabel, så har de gjemt porten vekk helt inne mellom museknappene. Det gjør at man enten må bruke en spesielt utformet kablet til å lade den, eller rett og slett bruke den i kablet modus. Det synes jeg er litt kjipt, for det er en helt vanlig port, men det er litt Nintento-tilstander når du kun kan bruke én spesifikk kabel i den porten.

Heldigvis er dette, samt passformen, små klager i det store og det hele. For det dilemmaet som blir beskrevet i begynnelsen av anmeldelsen, er nå løst, så vidt jeg kan se. Og det er ganske imponerende. Lancehead passer ikke bare til begge hender, men passer nå også til alle slags brukere, og du kan være ganske sikker på uansett hvilken oppgave du skal utføre, så er Lancehead stabil, velprodusert, robust og fylt til randen med tilpasselig software.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content