Norsk
Gamereactor
Videos
The Cub
HQ

The Cub - Videogjennomgang

Vi utforsker en post-apokalyptisk verden i Demagog Studio's nyeste eventyrtittel.

Audio transcriptions

"Vi vet det alle sammen, miljøet står ved et vendepunkt. Vi balanserer på kanten av stupet...
der hvis vi som art ikke begynner å gjøre alvorlige og betydelige endringer...
i måten vi påvirker miljøet på, kan vi snart gjøre uopprettelig skade. Noen av videospill har tatt utgangspunkt i den nåværende miljøsituasjonen og bygget opp hele historier ut av den, og det er nettopp det Demagog Studio har gjort med sin siste utgivelse, The Cub. Dette er et spill som utforsker en post-apokalyptisk verden, en verden der de rike har dratt til Mars for å unngå en katastrofal miljøkatastrofe, før de returnerte mange år senere for å utføre tester og eksperimenter for å finne ut om planeten noen gang vil bli gjestfri igjen. Og for å spille golf også. Selve historien dreier seg om rundt en ung gutt som overlevde katastrofen ved å bli oppfostret av en ulvemor, og følger deretter som denne unge gutten unngår og unnslipper marsboere som ikke ønsker noe annet enn å fange ham levende."

"Tenk Planet of Lana, men i stedet for å flykte fra robotstyrker, er menneskeheten din største fiende. Kjernefortellingen i The Cub er en overbevisende og spennende historie.
veldig direkte. Den retter pekefingeren mot hvordan de rike behandler og påvirker resten av befolkningen.
resten av sivilisasjonen og planeten, samtidig som den viser hvor vakker verden er og hvordan naturen har gjenerobret den fra den ekspanderende menneskearten. Det er ikke en komplisert historie i det hele tatt."

"grunnleggende elementer i hele dette argumentet, samtidig som den fletter inn emosjonelle aspekter som ytterligere karakterer som en menneskelig pilot som uvitende etterlot kona si for å dø på jorden mens han fløy en en av de første rakettene som evakuerer planeten. Den klarer også uanstrengt å slå fast at det ikke er noe problem å virkelige fienden til planeten vår og i denne historien er menneskeheten, ettersom selv de farligste dyrene i naturen fungerer bare som en grunnleggende miljøfare og ikke som en hovedantagonist. Nivådesignet er også et høydepunkt. Kunststilen og måten spillet er bygget opp på fungerer godt sammen, og minner om det Planet of Lana forsøkte å oppnå. Det finnes et bredt utvalg av biomer å reise gjennom, alle med sine egne temaer, farer og mekanikker, og på samme måte er spillingen bygget opp med og enkelt, med bare noen få mekanikker å mestre i beste fall."

"Men denne enkelheten kan være et tveegget sverd. Cubs tilleggsaktiviteter og oppgaver er ganske uinspirerte. Tanken med dette spillet er at man skal følge hovedhistorien, og det er egentlig ingen noe rom for å vandre utenfor allfarvei i det hele tatt. Til tross for dette har Demagogue bestemt seg for å inkorporere massevis av samleobjekter å finne, men siden disse vanligvis presenteres og plasseres midt i spillets i veien for spilleren, er det ingen grunn til å være begeistret for å lete etter dem. Dessuten er disse samlerobjekter, som i praksis er den eneste måten å utvide Cubs tilbud på, tilfører bare litt litt dybde til verdensbyggingen, noe som gjør det vanskelig å få lyst til å fortsette å plukke dem opp etter hvert som du fortsetter reisen. Når du kombinerer dette med det faktum at Cuben ser ut til å kreve perfeksjon i plattformspillingen, får du et spill som kan være litt konfliktfylt å spille. Hva jeg mener her er at mange av plattformelementene har svært lite rom for feil. Til tross for listen over mekanikkene er svært enkle, og selve plattformkjøringen er så enkel som den kan bli, hvis du ikke lander et hopp perfekt eller bommer med et millisekund, dør du. Til å være et spill som er veldig enkelt på så å si alle områder, er det forbløffende at det krever nesten perfeksjon og høy kvalitet."

"presisjon for å fullføre plattformseksjonene. Med en kort varighet på bare noen få timer er og svært begrensede muligheter til å spille om igjen, er Cub et ideelt spill å jobbe seg gjennom på en kveld eller to, og for den saks skyld, og med tanke på den interessante historien og den vakre grafikken, er det en grei prestasjon fra Demagog. Det er synd at spillet blir holdt tilbake av en altfor frustrerende plattformspill og uinspirerte samleobjekter, for her er det genialitet og massevis av potensial."

"Men for hva det er verdt, vil Cub utvilsomt gå inn i historien som et av januar 2024s beste indiespill."

Anmeldelser

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere