Norsk
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - PlayStation sier opp rundt 8 % av den totale arbeidsstokken

900 ansatte har mistet jobben som følge av kostnadskutt.

Audio transcriptions

"Hei alle sammen og velkommen tilbake til en ny episode av GRTV News.
I går i den siste episoden nevnte jeg at vi sannsynligvis ikke ville høre det siste om oppsigelser før utgangen av inneværende regnskapsår."

"og det har skjedd igjen, og det har vært en veldig ... i går var ikke en lett dag å å komme gjennom når det gjelder nyheter som påvirker de intelligente utviklerne som utgjør spillene.
spillbransjen, for det var mange som mistet jobben i går, eller som har fått beskjed om at de er at de kommer til å miste jobben, og ja, det er det vi skal snakke om..."

"den store i dag, til tross for at det også var noen andre som fant sted, inkludert hos Decknime, der rundt 20 % av utviklerne kommer til å miste jobben.
men la oss snakke om den store saken i dag, nemlig PlayStation.
PlayStation sier opp 900 ansatte og stenger London-studioet, noe som utvilsomt vil bremse oppgangen."

"selskapets VR-satsing.
Det er ingen hemmelighet at det har vært et svært tøft år for spillindustrien, med mange oppsigelser og rammet både store og små utviklere og utgivere, og dessverre har 2024 også fått fortsatt på samme tema med Microsofts og Unitys oppsigelser av en stor gruppe utviklere og utgivere."

"antall ansatte.
Nå er det tydeligvis Sonys tur igjen, etter at de tidligere har sparket ansatte fra Bungie og Naughty.
Dog, blant andre.
Bloomberg-journalisten Jason Schreier skriver at 900 mennesker vil bli permittert med sine London-studioet rammes av en total nedleggelse, noe som betyr et stort tilbakeslag for VR-satsingen deres."

"og sannsynligvis også en kansellering av deres live service fantasy-prosjekt.
Schreier legger til at lagene blant annet vil ramme Insomniac, Spider-Man, Naughty Dog, The Last of Us og Guerrilla Horizon gjennom PlayStations mest suksessrike datterselskaper.
En rimelig gjetning er at dette er et ledd i arbeidet med å skape høyere lønnsomhet."

"for Sony, som rapporterte så lave marginer og et konsollsalg som var lavere enn forventet i de siste kvartalsrapport at aksjekursen falt med et beløp tilsvarende 10 milliarder dollar, og ja, PlayStation London-studioet har også blitt påvirket.
Det som er litt skuffende med denne nyheten, er at ettervirkningene av det kommer til å få for hele Sony."

"Det handler ikke bare om at folk mister jobbene sine, men også om at vi ser hvordan dette påvirker betydelig på utviklingen av PlayStations produkter.
Hvis vi går tilbake hit, kan vi se at Sony har kansellert flere spill som følge av Leos."

"Flere prosjekter på ulike utviklingsstadier har blitt lagt ned.
For noen timer siden ble det kjent at Sony har annonsert en kostnadskuttpakke på minst 900 av de ansatte blir sagt opp, noe som har ført til nedleggelse av London Studio.
og Leos fra Guerrilla, Insomniac og Naughty Dog."

"Nå har sjef for PlayStation Studios, Herman Holst, kommentert saken og bekrefter i et innlegg at dette som fryktet betyr at utviklingen av flere spill vil bli lagt ned.
Holst skriver at dette er titler i ulike stadier av utvikling, så det kan være både de som allerede har kommet langt i andre prosjekter som nylig ble startet."

"Holst sier at vi har sett på studioene og porteføljen vår og evaluert prosjekter i ulike stadier.
utviklingsstadier og besluttet at noen av disse prosjektene ikke vil bli videreført.
Jeg vil gjøre det klart at beslutningen om å stanse arbeidet med disse prosjektene ikke er en refleksjon av av teammedlemmenes talent eller lidenskap."

"Mange av disse tapte titlene får vi aldri vite noe om, men forhåpentligvis vil de ansatte kunne gi oss mer informasjon via konseptbilder og LinkedIn-profiler i nær fremtid.
Jeg er sikker på at dette er noe som har dukket opp eller ofte har dukket opp i andre oppsigelsesrunder.
Et av spillene som har vært tilgjengelig, er imidlertid et fantasyspill utviklet av London Studio som de beskrev på følgende måte på nettstedet sitt."

"Det neste prosjektet vårt er et online kampspill som, som du kan se her, utspiller seg i et moderne fantasy-London.
Det som passer best, er at det er en PlayStation 5-tittel og ikke et VR-spill.
som vår forrige tittel var, og det er vårt mest ambisiøse prosjekt til nå."

"PlayStation er altså det siste som har fått gjennomgå.
Det er 900 mennesker som mister jobbene sine, eller la oss si rundt 900 mennesker som mister jobbene sine, som er mange mennesker, men ikke på langt nær så mange som det vi ble rammet av i forbindelse med Microsofts permitteringer relativt nylig, eller, som Jonas nevnte litt tidligere, permitteringene fra Unity-oppsigelser også, men ja, PlayStation opplever massive oppsigelser, alt dette er på grunn av i tillegg til at Supermassive har sett rundt 90 til 150 ansatte miste jobbene sine i løpet av dagen før, Deck 9 har også mistet rundt 20 % av sine ansatte, Daigou Fabrique har sluttet med produksjonen av flere spill."

"Det har allerede vært en trist uke for spillbransjen, og vi er bare på onsdag.
så så langt, til tross for at vi bare er tre dager inn i uken, vil jeg si at i hvert fall tusen mennesker har mistet jobben.
Hvis vi legger sammen det totale antallet oppsigelser så langt i år, nærmer det seg 2023s totale antall oppsigelser, og 2023 var også et tøft år for et år som så ut til å være utrolig tøft for permitteringer, og vi er allerede nesten oppe i det samme antallet, og vi er ikke engang på slutten av februar ennå, men ja, som jeg sa i går, ville jeg personlig ikke forvente å bli overrasket hvis det kommer enda flere permitteringsnyheter denne uken og faktisk også neste uke måned også."

"Når vi nærmer oss slutten av regnskapsåret, ser vi at de store moderselskapene og store forlag og store selskaper som må balansere regnskapene sine.
ellers vil det se ille ut for de store lederne og styret og alt det der, så hvis de er ikke oppnår de forventede resultatene, iverksetter de kostnadsbesparende tiltak, og som regel betyr dette folk mister jobbene sine, og regnskapsåret slutter i slutten av mars 2023, så jeg ville ikke bli overrasket om vi ser flere oppsigelser før regnskapsåret er over, men heller ikke her er det noe nytt."

"om det ennå, men hvis det skjer noe, skal vi holde dere oppdatert.
ellers hvis det skjer noe mer i forbindelse med dette og de tingene som er som skjer hos PlayStation, skal vi nok holde dere oppdatert, men ellers er det er all tiden vi har til rådighet i dagens episode av GRTV-nyhetene, vi er tilbake i morgen med neste episode, så da ses vi der. Ha det bra, alle sammen."

GRTV News

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere