Norsk
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - EA ble møtt med store oppsigelser

Et studio er lagt ned, og flere spill er enten kansellert eller lagt ned.

Audio transcriptions

"Hei alle sammen og velkommen tilbake til en ny episode av GRTV News.
Vi gjør det tre dager på rad, vi snakker om permitteringer, for hver dag ser det ut til å skje noe stort i forbindelse med dette.
Vi vet at det kommer til å være tilfelle i hele mars også."

"Vi kommer til å se nyheter som dette der utgivere og spillutviklere ønsker å redusere arbeidsstokken for å balansere kostnadene, skal vi si.
Men hver gang du ser slike nyheter, er det likevel skuffende.
Det siste selskapet som er rammet av oppsigelser, er EA.
Dette er ikke bare oppsigelser i form av kostnadsbesparende tiltak."

"Dette ligner mer på det som har skjedd med PlayStation i det siste.
Et studio har blitt lagt ned, og flere prosjekter har også blitt kansellert, samtidig som EA har lagt om driften betydelig.
La oss ta en titt på denne enorme utviklingen.
EA kansellerer Mandalorian-spillet etter massive oppsigelser."

"Respawn-førstepersonsskytespillet i Star Wars-universet er historie, og Electronic Arts sier farvel til rundt 670 ansatte.
Vi nærmer oss slutten av regnskapsåret, noe som betyr at det skjer enda flere oppsigelser i spillbransjen.
PlayStation kunngjorde tidligere denne uken at de planlegger å kutte 900 stillinger, noe som førte til at flere spill ble kansellert."

"Nå er det Electronic Arts' tur.
Andrew Wilson, EAs administrerende direktør, bekrefter at den store utgiveren sier opp ca. 5 % av arbeidsstokken.
Det er rundt 670 personer som mister jobben, slik at EA kan optimalisere vårt globale eiendomsavtrykk for bedre å støtte virksomheten vår.
Endringene stopper heller ikke der, for Wilson får det til å høres ut som om vi kan vente oss mange flere Star Wars- og Marvel-spill fra dem i fremtiden..."

"fordi EA legger ned spill og går bort fra utvikling av fremtidig lisensiert IP som vi ikke tror vil lykkes i en bransje i endring.
Den siste delen er selvsagt interessant når vi vet at motivet er å jobbe med et Iron Man-spill.
Cliffhanger jobber med et Black Panther-spill, og Respawn utvikler tre Star Wars-spill.
Jeg skriver var fordi sistnevnte ikke lenger er tilfelle."

"Laura Miele, presidenten for EA Entertainment and Technology, sier at et av spillene som blir kansellert som en del av disse oppsigelsene, er er det lenge ryktede førstepersonslæringsspillet fra Respawn, som Jones minnet deg om tidligere denne måneden.
Dette betyr trolig at utviklerne av Titanfall og Apex Legends sitter igjen med arbeidet med det ennå ikke tidligere annonserte strategispillet og oppfølgeren til Star Wars Jedi Survivor."

"Så ja, her er det mye å se på.
Det ble ikke direkte nevnt av Eric i denne nyhetsartikkelen, men studioet som også er lagt ned, er Battlefield-studioet som ble drevet eller skapt, skal vi si, av Halo-grunnleggeren.
eller medskaper, skal vi si, Marcus Leto."

"Ridgeline Games har blitt lagt ned, og utviklerne som utgjør studioet eller som utgjorde studioet, har enten blitt flyttet til andre studioer eller fått sparken.
Ridgeline jobbet med enspillerdelen av Battlefield, som nå er flyttet over og håndteres av Criterion.
Det er altså to veldig forskjellige studioer som jobber med det nå, og det er et spørsmål om hvordan det til slutt kommer til å bli tilbudt."

"Men i tillegg har Respawn vært nødt til å avlyse førstespillerspillet Mandalorian, et spill som jeg tror mange var veldig spente på da det ble teaset, men det blir ikke noe av nå.
Vi kommer fortsatt til å få oppfølgeren til Star Wars Jedi Survivor, som blir den tredje og siste delen av Star Wars Jedi-trilogien.
Og så nevner Eric et strategispill som ennå ikke er annonsert."

"Jeg personlig, som er en fan av ideen om Mandalorian-spillet, foretrekker Mandalorian-spillet fremfor strategispillet, men man vet aldri, kanskje strategispillet kan bli noe helt spesielt. Vi får følge med på det.
I tillegg til de 670 oppsigelsene ble det også nevnt at noen forskjellige mobiltitler har blitt endret.
Det ser ut til at EA Sports FC, Madden NFL og The Sims slås sammen."

"Men som vi har visst før, har Kim Kardashian Hollywood-spillet blitt lagt ned, selv om jeg ikke er sikker på at det er så mange som kommer til å bli så opprørt over det.
På samme måte står det bare Ringenes Herre. Jeg er ikke helt sikker på hvilket Ringenes Herre-mobilspill EA snakker om der, men Ringenes Herre er lagt ned, i likhet med Tapsports Baseball og F1 Mobile."

"Fire eksisterende spill er altså lagt ned.
Ett kommende spill som vi kjenner til, er lagt ned, men måten EA formulerer seg på, får det til å virke som om Marvel-spillene også blir lagt ned, for du sier ikke at du kommer til å legge ned fremtidige lisensierte IP-spill, og så avlyser du bare ett av dem.
Så for meg ser det ut som om Iron Man-spillet og Black Panther-spillet også kan få problemer, men vi får se."

"Vi har ikke fått noen offisiell bekreftelse fra EA på det.
Og ja, Ridgeline Games er lagt ned, så enspillerdelen av Battlefield er flyttet over til Criterion, i tillegg til at 670 utviklere mister jobben.
Så ja, det er en ganske stor situasjon som er i ferd med å endre seg hos EA."

"Igjen, vi forventer mer informasjon og flere massive nyheter som dette etter hvert som vi fortsetter gjennom og mot slutten av dette regnskapsåret.
Det har vært et tøft, og jeg tror vi kommer til å få et tøft regnskapsår i 2024-25, hvor du kan se at spillselskapene begynner å styre driften litt mer, i stedet for bare å være en slags gigantiske underholdningsfabrikker som produserer innhold."

"Så jeg tror vi kommer til å se flere oppsigelser i ukene som kommer.
Bare denne uken er vi oppe i over 1700 permitteringer, noe som betyr at det totale antallet permitteringer for 2024 er over eller nærmer seg 8500, Det betyr at vi er omtrent 3 000 permitteringer unna å nå det totale antallet for 2023.
Og vi vil utvilsomt nærme oss dette tallet innen utgangen av året."

"Så forhåpentligvis snakker vi ikke om permitteringer i morgen, men man vet aldri, man vet aldri.
Det var alt vi rakk i dagens episode, og vi ses i morgendagens episode.
Ha det bra, alle sammen."

GRTV News

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere