Norsk
Gamereactor
Videos
HQ

Gaming Gossip: Episode 15 - Bør vi være bekymret for AAA-spillutviklingens fremtid?

Med flere oppsigelser, nedleggelser av studioer, urimelige forventninger fra utgivere og vanskelig å spore forbrukertrender, diskuterer vi om AAA-spillutvikling er ved et vendepunkt, og hva slags innvirkning det vil ha på utviklere som Ninja Theory i forkant av lanseringen av Senua's Saga: Hellblade II.

Audio transcriptions

"Hei alle sammen og velkommen tilbake til en ny episode av Gaming Gossip. Dette er vår 15. episode, og vi er kommer til å feire. Ingen tvil i dag. Er du ikke i tvil i dag om hvilket nummer det er?
Nei, jeg er helt sikker, for jeg skal fortelle deg hvorfor. Jeg har fylt ut mange av tingene våre bak scenen, og jeg har faktisk forberedt meg på dette. Så jeg ligger foran i spillet her, Jeg er litt foran deg. Jeg har gjort hjemmeleksen min for en gangs skyld. Ja, i dag skal vi snakke om om noe som fortsatt er et hett tema. Det er ikke like hett som det var i forrige uke, faktisk, fordi, du vet, som ting alltid skjer, vi spiller inn en av disse videoene og så skjer det noe stort bokstavelig talt rett etterpå. Så vi ble på en måte overrumplet litt der. Men i bunn og grunn handler samtalen akkurat nå om disse store utgivere og måten de endrer måten de opererer på. Det har på en måte kommet til igjen på grunn av den nylige situasjonen med hensyn til Microsoft og Xbox. Dere vet.., de har lagt ned fire store studioer. Vel, fire store studioer, ikke sant? Ikke nødvendigvis store, men Arkane Austin har blitt lagt ned. Tango Gameworks har blitt lagt ned, i tillegg til en par mindre studioer i form av Alpha Dog og... Roadhouse? Det fjerde. Ja, Roadhouse. Akkurat, ja. Støttestudioet for The Elder Scrolls. Så, ja, disse studioene har blitt lagt ned, og det har ført til litt av et spørsmål om hva denne typen utgivere forventer fra disse studioene, og hva fremtiden til AAA handler om. Og det kommer på toppen av en tid, hvor mange regnskaper har blitt lagt frem som snakker om det faktum at disse forlagene ønsker å redusere og kanskje se mer på kvalitet fremfor kvantitet. Det er en slags billig tilnærming til denne typen spillutvikling. Så det store spørsmålet er, du vet, hva tror vi fremtiden bringer for AAA? Er vi fornøyd med retningen det går i?
eller er vi litt bekymret for måten AAA-utviklingen endrer seg på?
Og multi-plattform. Så det er færre AAA-titler, kanskje mindre budsjetter og raskere timing, men også de blir alle mer multi-plattform. Og jeg tror vi diskuterte en rekke ting knyttet til dette i de tidligere episodene i år, da vi snakket om hvordan oppsigelser definerer 2023, og vi kommer til å definere 2024, dessverre. Og nå er dette bare et resultat av, som beviset, ikke sant? Et resultat av regnskapsåret og rapportene vi fikk i forrige uke. Så vi får alle disse kunngjøringer, og så venter vi på Summer Game Fest og sommerutstillingene, forhåpentligvis de gode nyhetene før høsten, ikke sant? Så jeg tror ikke vi bør frykte slutten på AAA-spill i det hele tatt. Jeg tror det bare kommer til å bli mer multiplattform, og jeg tror det er kommer til å være, de kommer til å være mer forsiktige når det gjelder valg av sjanger, tilnærming, plattformene og ikke la seg lede av trender så lett. Det er i hvert fall mitt ønske. Jeg tror vi har sett mange av dem mislykkes eller mislykkes på grunn av det gale øyeblikket eller den gale tilnærmingen de var basert på. Og så fantastiske, interessante spill som Immortals, Avian. Jeg glemmer alltid navnet på dette. Immortals of Avian. Jeg tror det er en veldig interessant spill som kunne ha lyktes i tidligere generasjoner. Det ble bare ikke markedsført på riktig måte og i riktig øyeblikk, og jeg tror noen utgivere virkelig ikke forstår noen av sjangrene de lager spill for. Ja, jeg synes det er en veldig interessant ting også for det er ikke... Jeg er også litt... Jeg vet det høres rart ut, men jeg føler litt for forleggerne litt av og til, for det hender at jeg ikke helt forstår hva forbrukerne vil ha fra spill heller. Jeg mener, jeg vet at jeg kommer til å gå litt av en tangent her, og jeg vet at Raf har forberedt noen trailere som dere ser nå. Det er bare noe jeg tenker på. Du stiller opp for milliardbedriftene som ikke kan forsvare seg selv, Ben. Det er en edel innsats. Jeg vet det høres ut som en dårlig taktikk."

"Jeg forstår. Bare gi meg et øyeblikk. Vi vil ha det. Assassin's Creed Shadows er kommer til å bli avduket i sin helhet i ettermiddag, og jeg har sett mange folk allerede si Jeg vil bare at den skal gå tilbake til stealth-røttene. Det er alt jeg ønsker. Jeg vil at det skal være tilbake til stealth-røttene til Assassin's Creed. Og så tenkte jeg at Assassin's Creed Creed Mirage ikke det i oktober? Og så ser jeg at folk allerede svarer at jeg ikke vet."

"Jeg har ikke spilt spillet, og det er nå jeg blir litt sånn...
litt, igjen, jeg begynner på en måte å forstå hvor forvirringen kommer fra med AAA-utgiverne, fordi du ser på et spill som Immortals of Avium og på mange måter ser du på det og tenker at det har alle de riktige tingene på plass for å lykkes."

"Alt du ønsker deg av et AAA-skytespill med actioneventyr av typen og likevel gjør det det veldig, veldig dårlig. Ikke som, du vet, den kritiske siden av ting er en ting, og det var ikke... det fikk ikke strålende anmeldelser, det ble ikke hamret ned, men det fikk ikke strålende anmeldelser. Men det var bokstavelig talt ingen som ville spille det. Det solgte forferdelig."

"studioet har vært helt knust på grunn av det. Så jeg begynner å forstå litt hvor det kommer fra. Når det er sagt, har det vært mange slags direktesendte spill, mange slags av store ting som har mislyktes i det siste, og mange ting som burde ha mislyktes. Så jeg kan på en måte se det også. Men ja, forbrukertrenden og forbrukerområdet i disse dager er veldig vanskelig å få oversikt over. Det er ikke så enkelt som det en gang var. Og jeg tror at vi på en måte kan tilskrive det til det faktum at det er mye, du vet, nettet er alt i disse dager. Og jeg sier ikke at alle spill må være online, men når man ser på hvor videospill er som helhet sammenlignet med hvor de var for ti år siden, så er det et helt annet sted. Men jeg vet ikke helt, hva er ditt syn på det, Alex? Jeg tror det er, her er tittelen din, det er over for gaming."

"Det er over. Pakk sakene dine. Vi kommer alle til å snakke om brettspill i de neste uke nå. Er det over? Jeg vet ikke helt. Men jeg synes det er et interessant poeng om online fordi jeg tror online som en spillfunksjon ikke er like viktig, ikke like stor av en salgsmaskin som det en gang var. Men muligheten til å skape en samtale på nettet er noe som betyr mer enn noe annet nå. Evnen til å, jeg vet ikke, hvilke trailere har Mafia? GTA 6. La oss si det. GTA 6 kom alltid til å bli massivt. Men hvis vi ser ...kan du se på det her. Hvis vi ser på det akkurat nå og ser hvor mange visninger det fikk, var det folk som lekket traileren på forhånd, slik at de kunne få en slags summing av fordi det ble snakket så mye om det. Og på en bokstavskala, noe som ikke er kanskje like monstrøst som GTA, men vi kan ha GTA i bakgrunnen fordi det er et nydelig trailer. Men, du vet, noe som, jeg tror ikke Dark Souls blir så stort som det gjør uten folk snakker om det på nettet. Jeg tror ikke Helldivers 2 blir så stort som det gjør uten folk legger det ut. Og ja, spillet er morsomt for det. Ja, det er mange ting og mange hemmeligheter, og spillutviklerne har gjort en utmerket jobb med å lage spillene der."

"Men det er mange spill som jeg har spilt, som du har spilt, som vi alle har sett i våre jobber som gjør alle disse tingene, og likevel klarer de ikke å lykkes fordi ingen snakker om dem når de slippes. De har ikke den grasrotstøtten fra noen som markedsfører det ved å legge ut en tweet av at de blir eksplodert mens de prøver å ødelegge en insektsrede eller hva som helst. Det er den uhåndgripelige faktoren som ingen egentlig er helt har klart å forstå, og derfor tror jeg forbrukere og utgivere er like forvirret over hva som selger, fordi de ikke gjør det. Det er som om de sier at tiden er den fjerde dimensjonen fordi mennesker ikke kan oppfatte tid ordentlig. Vi har en klokke eller noe, men vi forstår ikke tid. Vi forstår egentlig ikke at den går fordi du ikke kan føle den på samme måte som du kan føle skrivebordet ditt eller, du vet, du kan se ting. Jeg går litt eksistensielt til verks her, men jeg føler at det er det immaterielle som spillutviklere og utgivere, for selv kan du ha en elsket IP. Du kan ha en elsket franchise. Suicide Squad drepte Justice League. Du kan ha det der, og du kan ha alle disse årene med tillit til Rocksteady og kaste bort alt fordi du bestemte deg for å gjøre noe som på papiret kunne fungere. En elsket franchise møter en av de hotteste tingene i spillverdenen, som er live-tjenesten, som på en måte går mot slutten men ideelt sett fungerer det på papiret, ikke sant? Og likevel er det en absolutt flyulykke, en absolutt katastrofe, fordi ingen ville snakke om det på en god måte. Fordi vi er så ekstreme. Vi er også diskuterte dette veldig nylig. Vi er så ekstreme, og publikum er så ekstreme. Jeg tror det samme skjedde, ikke i samme grad, men det samme skjedde med Breadfall. Breadfall kunne ha fungert på papiret, og det er ikke bare for meg, for Rafa, å spille en av de andre, du vet, aktiva vi har her. Men også bare for å rote det til med Callisto-protokollen også. Det tror jeg, Jeg mener, i hvert fall jeg selv, jeg elsker det spillet, og jeg tror på papiret at begge spillene kunne ha fungert underverker. Survival Horror, Resident Evil var veldig trendy. Du har fyren som skapte Dead Space og så Breadfall, du har dette talentfulle studioet, og så prøver de sin vampyrtilnærming og det er en flerspillertilnærming. Og det fungerte ikke. Men på samtidig tror jeg vi ser at de ikke får flere sjanser. Selv om du lykkes."

"Selvfølgelig er det ikke et AAA-spill, Hi-Fi Rush av Tango, men de kom fra å skape The Evil Within og Godswire Tokyo. Jeg tror de er på grensen til, om ikke ordentlige, AAA-spill.
Og de lyktes med Hi-Fi Rush, som har et mindre budsjett. Når det er sagt, Jeg synes den ser fantastisk ut, og produksjonsverdiene er veldig interessante for den typen AAA-type spill. Og vi har også fått dubbing på spansk, noe som er uvanlig for andre AAA-spill fra Microsoft, vi av en eller annen grunn ikke får. For Saixitra får vi ingen spansk dubbing. Og så for Hi-Fi Rush, det var som en anime for meg. Så hva må du gjøre? Jeg tror ikke det er selv refleksjonen du gjorde, du reflekterte over tid og hvordan vi oppfatter ting."

"Og jeg forstår hva du mener, men redder det AAA? Redder det til og med AA?
Som mot spill som dette som jeg nevnte?
Jeg føler også at det er mye press på oss som anmeldere og kritikere nå. Jeg ser ofte samtalen rundt at noe får 7 eller 8 av 10 nå for tiden, og at det ikke er nok for å tilfredsstille publikummet som kommer. Og det føles som om mange nå trenger Metacritic må være 90 pluss for å i det hele tatt tenke på å kjøpe et spill, fordi det er så mye metning i markedet, og fordi mange spill fra ti år siden holder seg strålende. Og så hva er grunnen til å spille et nytt spill? Og det legger også et stort press på en anmelder fordi du vet at når alt kommer til alt, er det mange som har jobbet veldig, veldig hardt med dette spillet. Men for deg er det spillet kanskje ikke så bra. Jeg snakket for eksempel om at vi ikke har en trailer for det, jeg beklager virkelig Raphael, men jeg snakket med vår gode venn og kollega Lassie om Animal Well. Et spill som ikke er noe for meg, men jeg kan forstå hvorfor folk elsker det, men jeg sa at det egentlig ikke er noe for meg. Men hvis jeg som anmelder sier det, er det ikke noe for meg, ...er det plutselig min skyld at jeg på en måte ødelegger noe. 7 av 10 blir nå sett på som 7 av 10 blir sett på som ikke godt nok. Og som du sa, Dav, er det slik Det er ekstremt som om folk trenger 9-ere og 10-ere for å si: "Ok, det er anstendig."

"Det er forlagets feil, ikke din eller publikums. Det er forlagets feil fordi i investorsamtalene snakker de om metascore. De snakker om at vi kommer til å lansere tre spill i løpet av det neste regnskapsåret som kommer til å få over 80 % i metascore. Det er slik skrudd bransjen er. Og det gjør oss, som du sier, det gjør at utsalgssteder som de ønsker å gå til enten strømmen slik at anmeldelsen deres dukker opp mer, og det er vanvittig skrudd for alle involverte."

"Det er utgiverens feil, og jeg vil ikke ta opp Nintendo her fordi jeg vil ta opp dem opp når vi snakker om multiplattform og nedskalering og hva AAA betyr for dem, noe som er annerledes. Men de stoler på studioene og IPene sine, og de tar seg god tid og ville ikke stengt ned spill på neste nivå hvis, jeg vet ikke, det siste Luigi's Mansion, som ikke er et AAA-spill, ikke lyktes eller fikk 80 pluss Metacritic-score. Men Hi-Fi Rise er det verste eksempel mulig fordi de lyktes og de fikk alle prisene, og det er så trist."

"Jeg vil bare ta med Final Fantasy VII Rebirth i ligningen.
Har vi en trailer for denne Ben? Forhåpentligvis.
Men nei, dette er et interessant spill for meg fordi det uten tvil er et av de største AAA-spillene i år. Og for å være ærlig også, med tanke på hvordan Dragon's Dogma på en måte, for å si det på en bedre måte, dreit i senga etter lansering, kan det uten tvil være det best mottatte spillet i året så langt. Og likevel er det en oppfølger til Remake, så folk er allerede kjent med det."

"Den har det i seg. Det er en velkjent IP. Square Enix har gitt det rikelig med tid til å utvikle. Det er god kvalitet, god status og alt det der. Og likevel har det kommet ut, og det er underprestert. Og du må se på det og spørre deg selv hva den forventet å prestere på hvis den er underprestert for Square? Det er en annen ting som utgivere gjør, og det er at de legger disse latterlige forventninger til det. Vi vet ikke nøyaktig hva de forventet, ikke sant? De sier bare at det ikke helt lever opp til forventningene. Fordi Metacritic-scoren for dette spillet er utrolig høy, så det kan ikke være en kritisk ting. Det må være salget. Så det er enda en der du ser på det og sier, det er et AAA-spill, et av årets største AAA-spill. Det kom ut på et tid hvor det knapt har, vel, det har egentlig begrenset konkurranse. Og det har ikke gjort det godt nok."

"Så forbrukerne er ikke interessert på den måten Square Enix håper på. Square Enix er tydeligvis ikke gjort det opp til deres standard. Og det er en forvirrende situasjon når det er en bransje der alt er så forskrudd. Final Fantasy er Final Fantasy.
Fantasy, så jeg antar at det kommer til å gå bra. Kanskje den tredje delen, Re..."

"Illusjon.
Jeg skal kalle det... Ja, uansett hva de kaller det. Jeg antar at det vil være greit, og at det vil bli kanskje det ikke får et lignende utviklingsbudsjett som Rebirth fikk, men det kommer med tiden. Men det er forbløffende, ikke sant? Og det gjør deg enda mer bekymret for mindre team med massive press på dem. Og det er dette jeg skal bringe samtalen til Ninja Theory og Hellblade 2. For jeg tror at helt siden Xbox la ned Arkane Austin og Tango, ja, helt siden helt siden Xbox stengte Tango og Arkane og avslørte at bokstavelig talt ingen er trygge fra deres vrede, må du stille spørsmålet, er Ninja Theory også trygge?
Hellblade 2."

"Jeg vet ikke helt. Hva tror vi? Uansett hvordan Hellblade 2 ser ut, ikke sant? Fordi dette spillet ser helt utrolig ut. Er vi redde?
La meg spørre deg om noe før vi svarer deg. Hva definerer et AAA-spill? Tidligere, Jeg ville ha sagt at Hellblade 2 er et AA-spill. Det er en mindre skala. Jeg vet ikke om den nøyaktige budsjetter for de to spillene, men jeg tror det er et mindre spill, en mindre skala. Jeg tror det er et fokusert på én spiller. Jeg tror det er en kortere historie. Jeg tror de er litt alternative i typen historie de ønsker å fortelle, osv. De var alle basert på lyden og kunsten i en annen måte sammenlignet med God of Wars og Horizons og den åpne verdenen og The Last of Us og de filmatiske eventyrene. Vil du si at Hellblade 2 er et AAA-spill fordi produksjonen verdiene ble skyhøye for oppfølgeren, og de investerte også i teknologi og i kunst og i mange ting i måten det ser ut på, høres ut på og spilles på? Eller holder vi oss til det forrige konvensjon om at AAA betydde mange flere ting, ikke bare i form av at sjangeren var mer ambisiøs og mer avansert. Hvordan vil du beskrive dette når det gjelder Hellblade?
Du skjønner, saken er at når du koker det ned til hva som definerer AAA og AA, vil du ha en tendens til å tenke at Hellblade 2 ville tendere mer mot AA-siden av ting. Men når du sammenligner, når du ser på hvor mye tid som har gått med til utviklingen av dette spillet, Jeg tror Ninja Theory er et betydelig større studio enn det en gang var også. Så det er en ganske mange utviklere som jobber med dette spillet. Du må anta at med den tiden det har tatt og med produksjonsverdiene, er det også et ganske kostbart spill sammenlignet med det første spillet."

"Og når du ser på de andre AAA-spillene som har kommet fra Xbox, er det vanskelig å se på Hellblade 2 som noe annet enn AAA også.
Og det er det som bekymrer meg.
Trippelblad, ja."

"Det blir det tredje bidraget i serien.
Vel, ja...
Ja, forhåpentligvis.
Men det som virkelig bekymrer meg, er at er at hvis det er et AAA-spill, hvis Microsoft og Xbox ser på dette spillet og forventer at det skal på en måte lever opp til AAA-verdiene."

"Det er det jeg mener.
Da er vi i trøbbel allerede. For la oss være realistiske, ikke sant? Mengden mennesker som kommer til å spille Senua's Saga Hellblade 2 kommer i utgangspunktet til å være isolert til Game Pass-spillere.
Som om det vil være folk som kjøper spillet, men mengden folk som spiller dette spillet kommer sannsynligvis til å komme fra Game Pass. Så noe vi også så med Hi-Fi Rush også. Og med tanke på at spillet nå har fått en multiplattformtilnærming."

"Så jeg vet ikke hva slags beregninger som skal bedømme dette spillet, men jeg er allerede veldig bekymret for det basert på måten Xbox har behandlet nyere titler på.
Det er også en oppfølger.
Og hvis jeg ikke tar feil, tvang de Ninja Theory til å gi opp rett før dette prosjektet."

"Har jeg ikke rett?
Jeg husker ikke navnet på det spillet.
Det var en rask tredjepersons-greie fra Ninja Theory.
Og det lyktes ikke. Det var ikke like populært som Redfall, men det var Ninja Theorys feil."

"Ja, jeg vet nøyaktig hvilket spill.
Jeg er ganske sikker på at Rafa ikke har noen trailer for dette spillet.
Bleeding Edge.
Bleeding Edge."

"Bleeding Edge, som jeg forresten syntes så veldig interessant ut rent kunstnerisk.
Men det er det jeg mener.
De vil alltid si at det var noe Ninja Theory ønsket å skape, at de ville prøve seg på et flerspillerprosjekt, ikke sant?
Men det var ikke slutten for Ninja Theory. Det var andre tider."

"Og nå gjør de det de gjorde med det forrige spillet.
Det er et lignende scenario sammenlignet med Alan Wake.
For det første kunne Alan Wake til og med ha blitt definert som et indiespill, eller et dobbelt-A, mellom indie og dobbelt-A."

"Og nå ser Alan Wake 2 veldig lik ut for meg når det gjelder en skala sammenlignet med Hellblade 2.
Remedy vil selvfølgelig fortelle deg at det er trippel-A.
Ja, det vil de.
Må vi stille dette spørsmålet nå, om det er bedre for en utbygger å ha støtte fra en stor utgiver, eller om det er bedre for dem å kjøpe sine egne aksjer?
Definere hva de kan gjøre, som det Remedy har, ikke sant?
Remedy har laget dette spillet med publiseringsavtaler og sånt."

"De vet hva som kommer til å gjøre Alan Wake 2 til en suksess.
Og det selger ikke 10 millioner eksemplarer ved lansering.
Det går sakte.
Og det har de sagt flere ganger."

"Det er den langsomme prosessen som til slutt vil generere profitt.
Og det er slik de kommer til å gjøre ting.
Så må vi se på det nå og si, kanskje oppkjøpsbølgen og alt, folk som kommer inn i disse store forlagene for å få den økonomiske tryggheten."

"Er ikke det veien å gå for triple-A nå?
Jeg antar spillutvikling som helhet.
Fyren i Moon Studios, Thomas Maller, jeg tror det er sånn du uttaler det, med H, så jeg er ikke sikker."

"Men han gikk litt i detalj om dette på Twitter eller X, avhengig av hvordan du refererer til det.
Og han sa at han hadde vært, du vet, ...kontaktet for oppkjøp etter Ori, men bestemte seg for å ikke gjøre det.
Og etter nedleggelsen av studioene ser det ut til å være et riktig trekk."

"Men igjen, man vet aldri hva som skjer, en utviklers livssyklus når de er i ferd med å bli kjøpt opp.
Og det samme er, Xbox er virkelig, på en måte, denne grådigheten som den viste med å ville ha Activision Blizzard."

"Dette presser gjennom alle de juridiske rettssakene, alle menneskene som sier at du kanskje ikke burde gjøre det, alle disse tingene for å få denne gullgåsa av Call of Duty og Candy Crush- og World of Warcraft-skaperen."

"Vi får ikke se på en stund, tror jeg, om det faktisk har lønt seg.
Men allerede nå føles det som om du har lagt alle eggene dine i denne kurven, for nå ser Microsoft mye nærmere på hva Xbox holder på med, om den genererer profitt."

"Mens før, sammenlignet med Windows og hvordan Microsoft ellers tjener penger, Xbox hadde på en måte blitt overlatt til seg selv en stund.
Mens denne satsingen på 70 milliarder dollar er noe som har fått alles øyne rettet mot Xbox.
Ja, det er et veldig gyldig poeng."

"Og jeg er litt bekymret.
Jeg tror at Senua's Saga Hellblade 2 kommer til å prestere strålende og få gode kritikker, Det vil jeg anta.
Jeg tror at det vi har sett så langt er et godt eksempel på hvordan spillet kommer til å bli."

"Det er selvsagt ting som kan skje som kan endre det, men jeg vil anta at dette spillet kommer til å gjøre det bra nok i kritisk forstand.
Men jeg vet ikke helt.
Salget betyr alt, ikke sant?
Forbrukermarkedet betyr alt."

"Så vi får se.
Og vi får se hva fremtiden bringer også.
Igjen, det kommer til å bli en travel sommer.
Det kommer til å komme mange ting ut og mange kunngjøringer."

"Så kanskje om et par måneder, vil vi kunne tegne et mer positivt bilde av spillindustrien.
Men så langt har 2024 vært et ganske miserabelt år.
Så vi får håpe at noe vil endre seg i nær fremtid."

"Men ellers, noen siste ord, karer?
Eller skal vi avslutte denne episoden av Gaming Gossip?
Spillingen er over.
Aye."

"Jeg håper at det ikke skjer, men tror du Hellblade kan få noen form for uvitende motreaksjon bare fordi det er Microsoft, noe som ville ha en forferdelig innvirkning på studioet og ikke Xbox-merket, bare på grunn av det vi så i forrige uke?
Skjønner du hva jeg mener?
Ja, mener du at folk ikke kjøper det fordi det er boikott?
De er ikke forsiktige med hvordan de slår tilbake når det gjelder hva Microsoft gjorde?
Jeg vil si at vi ikke kommer til å se det av den enkle grunn Jeg tror vi allerede har sett det gå den andre veien, hvor folk, forbrukere, utsalgssteder, alle, alle ser på det allerede og tenker, Microsoft bryr seg ikke om dette spillet."

"De markedsfører det ikke.
Det har vi sett.
Det er veldig lite markedsføring for Hellblade.
Så jeg tror vi allerede ser det slik hvor det kommer til å bli et slags forbrukerpress for å støtte Hellblade, noe som er bra, ikke sant?
Men jeg vet ikke om det vil være nok til å blidgjøre billioner-dollar-monsteret Microsoft."

"Ja, kanskje.
Kanskje det kan være det.
Det er en interessant samtale.
Kanskje blir det litt urettferdig overhypet."

"Skjønner du hva jeg mener?
Som i kraftig promotert og overhypet for hva det er, som er en vinn-vinn-situasjon for Microsoft.
Det er helt greit for studioet, men de vet hva de gjør da."

"Det er som Shogun.
Bak kulissene ønsket de virkelig at dette skulle skje slik at markedsføringen av spillet er gratis.
Du må være en veldig, veldig dårlig person for å gjøre det."

"Men det kommer til å skje, tror jeg.
Neste uke må vi kanskje diskutere Summer Game Fest og kommende utstillinger.
Jeg vet ikke om du har noen andre planer."

"Men jeg tror det blir ganske tett, og det kommer til å være rundt hjørnet.
Etterslep kommer ikke til å skje.
Og Rafa kan ikke samle så mange trailere for etterslepsdiskusjonen."

"Vi kommer til det uansett, for vi skal snakke om Gaming Gossip episode 16, hva det blir neste uke.
Så følg med på det."

"Det blir nok noe der vi forhåndsviser forestillingene fremover, for det er på tide at vi gjør det.
Det skjer stadig nye ting, så vi må hele tiden svinge unna.
Og ja, etterslepsepisoden, ikke forvent den neste uke."

"Den kommer snart, kanskje i oktober.
Hvem vet?
Følg med på det.
Ja, vi skal lage en uhyggelig etterslepsepisode på Halloween."

"Men uansett, dette er Gaming Gossip episode 15.
Vi har vært de slemme guttene, Ben, Alex og Dav.
Og ja, vi ses på neste.
Takk for at dere så på."

Interviews

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere