Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Withings Body Scan

Magnus har blitt litt smartere takket være denne smarte vekten.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Spesielt det siste året har jeg ikke kunnet ignorere det faktum at kroppen min blir eldre. Dette høres kanskje vilkårlig ut, eller til og med som en slags klisjépreget salgstale. Jeg forstår den instinktive reservasjonsreaksjonen når noen begynner å snakke om hvordan et spesifikt produkt har ført til en sunnere livsstil, og det er absolutt ikke bare vekten Withings Body Scan som har gjort meg oppmerksom på det jeg allerede visste, eller skapt motivasjon ut av ingenting.

HQ

Sannheten er at kjæresten min Klara lenge har hatt lyst til å prøve en slik vekt. Hun har tidligere lidd av helseangst og har alltid vært svært forsiktig med å bli gjort oppmerksom på helseproblemer, og det med rette. Så da Withings ga meg muligheten til å låne en, tok vi det rolig og studerte de ulike funksjonene nøye for å sikre at hun ikke plutselig fikk en ubehagelig dose av det unge mennesker i dag kaller "TMI" (jeg er bare 31).

Withings Body Scan

Det som skjedde, kom spesielt overraskende på meg, siden jeg aldri tok vare på meg selv etter de bekymringsløse årene på universitetet, der jeg, akkurat som på videregående, følte at jeg i utgangspunktet var laget av gummi og magi og kunne komme tilbake fra det hele uten store problemer. Men det er ikke sant, det var aldri sant, og det har jeg visst lenge, men manglet overbevisningen, viljestyrken til å gjøre noe med det, og her ble Body Scan en katalysator som jeg med hånden på hjertet kan si forandrer helsen min til det bedre - tror jeg.

En Body Scan er en vekt på 350 pund. Det kan vi ikke løpe fra. Det er en absurd pris for en vekt nesten uansett, og la meg raskt slå fast at dette er like mye en gjennomgang av økosystemet som finnes rundt Body Scan som det er en gjennomgang av selve vekten, og du kan få tilgang til dette økosystemet for ca. £90 via deres Body Smart.

Dette er en annonse:

Men hvis du vil gå dypere inn i kaninhullet, har Body Scan også noen funksjoner som er ganske unike og avanserte. Body Scan består av fire sentrale sensorer som med nøyaktige beregninger ned til 50 gram kan bestemme BMI, såkalt nervehelse og puls. I tillegg er det en slags stang med en snor festet foran, og ved å ta den og opprette kontakt mellom bestemte punkter på håndflatene dine og metallplatene på denne stangen, skaper du en sløyfe som muliggjør det Withings kaller Multifrequency Bioelectrical Impedance Analysis (eller BIA). Det betyr at du sender en liten elektrisk ladning gjennom kroppen din for å kartlegge den spesifikke sammensetningen av deler av kroppen din, for eksempel vann-, fett- og muskelprosent.

Tanken er at du kan gå inn på Body Scan hver dag, bli veid, få målt puls og nervehelse, og resultatene blir automatisk katalogisert i appen din, som kan fortelle deg mer om hvordan du føler deg og hvordan du kan forbedre helsen din over svært lange tidsperioder. I tillegg er det meningen at du skal ta en segmentvekt eller et EKG når du føler for det.

Selv om Withings ikke påberoper seg noen verdensnyheter her, har mange av disse funksjonene tradisjonelt vært noe du har måttet oppsøke en spesialist for å få tak i, og nå blir de mer tilgjengelige gjennom en gadget du kan kjøpe hjemme, men å avgjøre nøyaktig hvor nyttige disse funksjonene er, er som å avgjøre hvor nyttig 5x optisk zoom er i et smarttelefonkamera. For noen? Ja, uten tvil. For alle? Sannsynligvis ikke. Men det er også et kjedelig svar.

Withings Body Scan
Dette er en annonse:

Så med det kan jeg si at det å følge en vektnedgang og en gradvis økning i det Withings kaller "de store benmuskelgruppene" i appen sin - etter hvert som jeg har blitt mer seriøs med å løpe mer kontinuerlig - har vært en ganske fantastisk motivator, til det punktet hvor jeg alltid veier meg om morgenen og får et tips eller to fra Withings i ny og ne også.

Appen har imidlertid noen problemer som er verdt å nevne. For det første kunne det vært nyttig om informasjonen den gir, var mer tilpasset og brukervennlig, for man må ofte lete lenge etter viktig kontekst hvis nervehelsen er i den øvre enden av "bra". Varslene er som regel skreddersydd for smartklokkefolket, og med det mener jeg at du blir spammet med meningsløse merker og dumme klapp på skulderen som gratulerer deg med at du har gått opp på vekten to morgener på rad - bra gjort!

Det er vanskelig å anbefale Body Scan som en smartvekt med mindre du spesifikt vet at segmentvekt og EKG-analyse er noe som vil gjøre deg lykkelig. Body Smart er nok et bedre sted å begynne, men Withings har noe her, noe som fikk meg i gang, og det er jeg faktisk takknemlig for.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content