Norsk
Gamereactor
forspill
Worms WMD

Worms WMD

Skadedyr og masseødeleggelsesvåpen i ett og samme spill kan bare bety én ting: Worms er tilbake!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi spør kreativ sjef, Kevin Carthew, om hva vi skal kalle spillet når vi skal dekke dagens avsløring - om det er WMD eller weapons of mass destruction. Han nøler ikke et sekund med å slå fast at spillet fra Team 17 kun heter Worms WMD. Med det nye spillet ønsker de å ivareta ånden fra Worms Armageddon, og det er fordi i det 20 år lange livet til spillserien var det Armageddon som anses for å være høydepunktet.

Worms har gjennomgått en jevn utvikling opp gjennom årene, og de fleste konsollene har fått en smakebit av markene i en eller annen form. Vi har alle en historie fra vårt møte med serien, ofte forhøyet av en sosial sammenkomst - et slags erketypisk partyspill, om du vil. I dag spiller vi Worms WMD hjemme hos Team 17, og journalistene som er tilstede deler minner over en lav sko. Summingen blant de fremmøtte vitner om at Worms har satt sitt preg på spillverden, og nå skal vi altså få teste det neste spillet i serien.

Worms WMDWorms WMD

Selv om stemningen er god og full av vennlig krangel, får vi ikke se så altfor mye av spillet. Alle rundene vi tester foregår nemlig på det samme kartet. Vi blir i stedet fortalt at det er mye på gang. Det vi ser er en redesignet mark og det vakreste spillet i Worms' historie, med mer variasjon og mer spennende miljøer å krige i. Håndtegnede miljøer. Dette er første gang på mange år at markene får nytt utseende, og Team 17 sier at de har hentet inspirasjon fra tegneseriefigurer som Ren & Stimpy (for de som kjenner til det).

Dette er en annonse:

Ellers er det mest tro mot oppskriften, og det tar ingen store sjanser ved å gå for langt utenfor den opptråkkede stien. Worms WMD er ren 2D, tilbake til røttene og bygd i en ny spillmotor som forhåpentligvis vil behage fans av serien.

Worms WMD

Noe som vil endre spillet litt er imidlertid stridsvogner og turrets. Det kan godt hende at det er flere kjøretøyer i spillet, men alt jeg ser i demoen er denne stridsvognen - unnskyld, denne hoppende stridsvognen. Den bidrar som praktisk beskyttelse, men er også et yndet mål for motstanderen. Du blir heller ikke overlegen av å benytte den, så det er ikke nødvendigvis slik at slaget er vunnet selv om du finner veien til cockpiten. Det samme gjelder forsåvidt turrets. De gjør mye skade, men er til gjengjeld lite mobile.

Det som kanskje er den mest interessante endringen er de nye bygningene, og de vil noe utgjøre en stor forskjell i online flerspiller. Man kan nemlig gå inn i dem, og det som skjuler seg på innsiden er kun synlig for de som allerede er inne. Ved spilling over nettet kan dette altså åpne for overraskelsesangrep på «blinde» fiender, i tillegg til at du kan beskyttes mot innkommende angrep.

Dette er en annonse:
Worms WMDWorms WMDWorms WMD

Vi får bare se ett våpenoppsett, men blant våpnene er Team 17 veldig interessert i at vi skal merke oss ninjatauet. Det virker som om de virkelig vil at denne utgaven av det populære verktøyet skal være på sitt beste. I tillegg til tauet får vi også teste klassikere som farting grannies, holy hand grenades, super sheep sammen med bananbomber, missiler, hagler, balltre og så videre.

Det er mye kjent i Worms WMD som nok vil appellere til trofaste fans av serien. Team 17 ser ut til å ha fulgt grunnoppskriften, og det er kun noen få endringer som skiller seg ut. Når alt kommer til alt, er jeg ikke så sikker på det er så dumt. De endringene som har blitt gjort ser ikke ut til å ha skapt noen ubalanse, og det jeg får spille her i dag smaker så absolutt av mark - på en god måte. Nyhetene er morsomme, nytt design tar spillserien inn i 2015 og det føles riktig for tiden. Vi er fortsatt nysgjerrige på å finne ut hvordan dette nye designet fungerer i resten av kartene, men det vi ser virker bra. Svaret på hvor bra det egentlig blir får vi når spillet til slutt slippes, noe som skjer først på Xbox One og PC.

HQ

Relaterte tekster

Worms WMDScore

Worms WMD

ANMELDELSE. Skrevet av Sam Bishop

Vi har alle et forhold til de morderiske ormene, som har drept hverandre med særdeles kreative våpen i en årrekke. Nå har de funnet tilbake til røttene sine...

Sjekk ut slipptraileren for Worms WMD

Sjekk ut slipptraileren for Worms WMD

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

På tirsdag slapp britiske Team 17 Worms WMD, til stor begeistring blant fansen. Det nye spillet er nemlig en hyllest til seriens tradisjonsrike røtter. Her får du de små,...

GR Live ser nærmere på Xbox One S

GR Live ser nærmere på Xbox One S

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I tillegg til noen runder i Team 17 sitt kommende Worms WMD skal våre verter i Gamereactor Live ta en nærmere kikk på Microsofts nylig lanserte Xbox One S. Her sjekker vi...Loading next content