Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Angry Birds

Angry Birds-skaperne tjener stadig mindre penger

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det hersker ingen tvil om at studioet bak Angry Birds, altså finske Rovio, har hatt en eventyrlig suksess de siste årene. Ikke bare er de etterhvert så mange spillene blant de aller mest populære til mobilen og nettbrettet (pluss en haug med andre versjoner), de har også ført med seg en masse merchandise i form av bamser, kosedyr leker, godteri osv.

Nå melder imildertid Rovio at profittmarginene deres har falt markant den siste tiden. I løpet av 2014 må de faktisk inrømme at inntektene deres sank med 9 prosent, mens profitt har falt med hele 73 prosent. De tjener med andre ord mindre penger enn før, samtidig som de bruker mer penger på nye (og gamle) prosjekter.

Når det er sagt har Rovio tro på at den kommende Angry Birds-filmen kan sparke igang salget igjen, særlig når det gjelder produktene som ikke lastes ned til mobilen:

- It is clear that a growth company like us can't be satisfied with a falling revenue. The movie will help us get the licensing business back to growth. We are already seeing signs of pick-up in licensing business, and pretty soon we will be able to publish new major partnership deals, kommenterer toppsjef Pekka Rantala til Reuters.

I fjor valgte Rovio å sparke 110 personer, men dette utgjorde bare 14 prosent av staben til det som har blitt et gigantisk selskap. På tross av fallet i inntekter og profitt skal Rovio fremdeles være på riktig side av minustegnet i budsjettene deres, noe som sier sitt o hvor mye penger de har tjent tidligere.

Relaterte tekster

4
Angry Birds HalloweenScore

Angry Birds Halloween

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Kristiansen

De hissige Iphone-fuglene er tilbake for å feire Halloween. Kim har tatt steget opp i spretterten for å bistå i kampen mot de grønne grisene.

1
Angry Birds-filmen får oppfølger

Angry Birds-filmen får oppfølger

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Det kan virke som alt som er knyttet til Angry Birds-merkevaren blir en suksess. På tross av en middels mottagelse blant kritikere tjente nemlig Angry Birds-filmen inn...

2
Angry Birds-utvikleren sier opp folk

Angry Birds-utvikleren sier opp folk

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den finske Angry Birds-utvikleren Rovio forteller at de er nødt til å si opp 16 prosent av de ansatte. Sjefen Mikael Hed skriver i et offentlig blogginnlegg at det er...Loading next content