Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Anita Sarkeesian har annonsert ny crowdfunding-kampanje

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Feminist Frequency, den ideelle organisasjon til mediakritiker Anita Sarkeesian, kungjorde tirsdag en ny kampanje på crowdfunding-nettsiden Seed & Spark. Kampanjen ber om 200 000 dollar til å lage videoserien Ordinary Women: Daring to Defy History , som skal ta for seg fem historiske personligheter: Forfatteren Murasaki Shikibu, matematikeren Ada Lovelace, piraten Ching Shih, og aktivistene Emma Goldman og Ida B. Wells.

Anita Sarkeesian og Feminist Frequence har tidligere skapt debatt med videoseriene Tropes VS Women og Tropes VS Women in Video Games, hvorav sistnevnte serie ble satt til live etter en svært sukessrik kampanje som samlet inn 158 000 dollar (ca. 1,33 millioner kroner) på Kickstarter.

Bemerkelsesverdig nok, har organisasjonen kun produsert halvparten av videoene som var lovet i Kickstarteren til Tropes VS Women in Video Games, på tross av at det snart er fire år siden innsamlingen lyktes.

Ettersom Tropes VS Women in Video Games oversteg sitt mål på 6,000 dollar skulle serien bli utvidet fra opprinnelige fem videoer til i alt tolv videoer om tolv forskjellige emner. På tross av dette, er det til nå kun produsert Youtube-videoer om fem av disse emnene, samt én video om et ekstra emne. Ettersom enkelte av videoene er delt opp i flere deler, blir dette elleve videoer i alt.

Tropes VS Women in Video Games er ikke den første Kickstarter-kampanjen som møter kritikk for å bomme på lanseringskalenderen (undertegnede venter fortsatt på Castle Story), men Feminist Frequency skaper nå opptyr med sin nye serie, ettersom deres nåværende prosjekt tilsynelatende fortsatt ikke er fullført.

Sarkeesian har selv hevdet at forsinkelsene er forårsaket av at hun og hennes støttespillere er blitt utsatt for trakassering og netthets etter kungjøringen av hennes forrige Kickstarter.

Den forrige videoen i Tropes VS Women in Video Games ble sluppet i midten av januar, i år. Den første episoden av Ordinary Women: Daring to Defy History skal etter planen lanseres på YouTube i september.

Anita Sarkeesian har annonsert ny crowdfunding-kampanje


Loading next content