Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
Annie Hall

Annie Hall

Annie Hall og Alvy Singer vender tilbake fra 70-tallsromansen på blu-ray, og gjensynet er like bittersøtt og fornøyelig som før.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Annie Hall tar for seg forholdet mellom den nevrotiske komikeren Alvy Singer (Woody Allen) og nattklubbsangerinnen Annie Hall (Diane Keaton). Under Alvys nervøse åpningsmonolog til kameraet får vi forklart at forholdet ikke varte, mens han desperat leter etter svaret på hvor det gikk galt. Herfra følger vi den fortapte kjærlighetshistorien fra New York til Los Angeles, og mellom de ukronologiske tilbakeblikkene innser Alvy og Annie at det ikke er vits i å prøve lenger - uansett hvor mye de vil.

HQ

Alvys angstfylte personlighet henvender seg ofte direkte til kameraet, konstant analyserende og negativ til seg selv, livet, kjærligheten og mennesker generelt. Vi møter ham ofte i full forsvarsposisjon, fullt klar over sitt eget problem. Han forelsker seg for raskt og på feil grunnlag, og dermed ender han opp med kvinner som ikke har likt syn på de fundamentale tingene.

Annie Hall

Annie Hall er kanskje Allens morsomste film. Alvy har en tendens til å si alt han tenker til enhver tid, men om du har tålmodighet til det vil du raskt finne situasjoner og beskrivelser du enten har tenkt eller kjenner deg igjen i. Som Alvy selv sier - han ville aldri vært med i en klubb som ville akseptert ham som medlem. Det er vel ikke første gang noen har tenkt det samme om forhold, undertegnede inkludert.

Vittige replikker oversettes elegant til bitre sannheter om hvordan mennesker ser på forhold. Allen går nærmere inn på vårt tankemønster, hjulpet av smarte effekter og gjennomtenkt dialog. Her får vi ikke fortalt at mennesker ofte sier én ting og tenker noe annet - i stedet vil vi se tankene deres i form av undertekster mens de formidler replikkene sine. Enkelt, sarkastisk og herlig ekte.

Dette er en annonse:
Annie Hall

Blu-ray-versjonen har beholdt det kornete preget fra originalen, men ser fremdeles mye, mye bedre ut i 1080p. I likhet med Gudfaren-filmene bruker Gordon Willis under- og overeksponering når situasjonen tillater det, og omvendt når de for eksempel drar til solfylte og bekymringsfrie Los Angeles. Alt fra fargevalg til lys er uhyre gjennomtenkt, og derfor gjør det ingenting at de har holdt seg til å oppgradere originalen fremfor å legge til unødvendige effekter.

Annie Hall er fremdeles en av Allens beste filmer, både som regissør og skuespiller. Dette er en eksepsjonelt morsom, dyp, smart og elegant film, som bryter med alle tradisjonelle fortellerteknikker og forventninger. Likte du High Fidelity og When Harry Met Sally? Hils på deres sarkastiske forfar.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Bittert og underholdende om forhold, ekte karakterer, morsom undertone, gode effekter. Dessverre lite ekstramateriale.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Annie Hall

Annie Hall

FILM-ANMELDELSE. Skrevet av Line Fauchald

Annie Hall og Alvy Singer vender tilbake fra 70-tallsromansen på blu-ray, og gjensynet er like bittersøtt og fornøyelig som før.Loading next content