Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Atomic Heart

Atomic Heart utvikler anklaget for å høste data for det russiske regimet

Teamet har svart og sagt at de benekter det, men valgte å ikke kommentere andre mistenkelige ting.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den russiske utvikleren Mundfish kunngjorde nylig at utviklingen av den kommende tittelen Atomic Heart er ferdigutviklet, men fikk hard kritikk for to uker siden for en uttalelse om Russlands krig mot Ukraina, som ble ansett som veldig vag og heller aldri eksplisitt sa at de ikke støttet Russland.

Nå har AIN. Capital gitt ut en rapport som nok en gang viser at Mundfish opptrer tvilsomt. Denne gangen er det oppdaget i den russiske personvernerklæringen at brukerdata i selskapets nettbutikk ikke nødvendigvis er private, og kan deles med ulike russiske myndigheter. Rapporten sier også at politikken følger "russiske mobiliseringslover, der soldater for tiden rekrutteres i Russland for å fortsette den kriminelle krigen mot Ukraina." Legg til dette at Mundfish har sin juridiske adresse i Russland og Atomic Heart er "sponset av russiske investorer", uten å si mer om hvilke disse er.

Etter at GamesRadar tok kontakt med Mundfish angående alle disse funnene, svarte selskapet dette om høsting av brukerdata:

"Vårt spill og nettsted samler IKKE inn informasjon eller data. Nettstedets personvernerklæring er utdatert og feil, og burde vært fjernet for mange år siden. Vi har stengt butikken for å forsikre våre fans om integriteten til studioet og produktene våre. Vi beklager eventuell forvirring i denne saken."

De nevnte imidlertid ikke noe av de andre beskyldningene, så vi mistenker at Atomic Heart (et spill om et fremtidig Sovjetunionen) kan fortsette å være en kontroversiell tittel, da det er vanskelig å si hvor mye involvering det russiske regimet har i spillet på forskjellige måter - som innholdet.

Atomic Heart

Relaterte tekster

0
Atomic Heart - Annihilation InstinctScore

Atomic Heart - Annihilation Instinct

ANMELDELSE. Skrevet av Jakob Hansen

Mishandlet av en snakkende and og løper ærend for en kåt AI. Annihilation Instinct er like merkelig som hovedspillet, men er utvidelsen også like bra?

0
Atomic HeartScore

Atomic Heart

ANMELDELSE. Skrevet av Ben Lyons

Mundfish tar en sprekk på et BioShock-stil spill med denne actiontunge tittelen satt i et alternativt Sovjetunionen.Loading next content