Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Blandede Microsoft-tall for siste kvartal

Til tross for at unormalt mange tall viser en nedgang, inkludert Xbox, overgikk Microsoft fortsatt forventningene.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De fleste prognosene hadde pekt mot et mer blandet kvartal for Microsoft i perioden oktober-desember, og slik ble det. Sammenlignet med samme kvartal i 2021 falt PC-salget med 16%, noe som selvfølgelig også påvirket Windows negativt.

Salget av såkalte "Devices" (inkluderer Surface og HoloLens) imponerte ikke, og falt så mye som 39% sammenlignet med samme kvartal i 2021. Xbox gikk heller ikke bra, med salg av spill og maskinvare som var ned 13%, mens Game Pass økte antall abonnenter (uten at et nytt tall ble avslørt, tør vi håpe vi får dette i kveld i løpet av Developer_Direct)).

Men det var også positive ting i rapporten, og disse inkluderer nettskyen og Azure-serverne som vokste med 18-31%. Det var også store økninger for både Office og LinkedIn. Totalt sett økte Microsofts inntekter med 2% sammenlignet med Q4 2021, som var mer enn markedet forventet, og aksjen tok følgelig et hopp på 5% oppover i ettertidshandel. Microsoft tjente en total nettoinntekt på 16,4 milliarder dollar i perioden oktober-desember (til sammenligning betaler Microsoft 69 milliarder dollar for Activision Blizzard).

Til slutt fortjener det å bli påpekt at fjerde kvartal 2021 var Microsofts beste noensinne, og de solgte en enorm mengde PC-er og konsoller i løpet av denne perioden, forsterket av utgivelsen av både Forza Horizon 5 og Halo Infinite (for å bli sammenlignet med bare Pentiment i samme periode i 2022).

Blandede Microsoft-tall for siste kvartal


Loading next content