Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Blizzard endrer straffen etter Hearthstone- og Kina-bråk

Den siste uken har utestengelsen av Blitzchung klarte å skape en "boycott Blizzard"-bølge og mer oppmerksomhet rundt protestene i Kina. Nå har Blizzard gitt etter for presset.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Uken startet relativt rolig for Blizzard, men man kan trygt si at ting eksploderte på tirsdag da de bestemte seg for å straffe Hearthstone-proffen Chung "Blitzchung" Ng Wai og to kommentatorer etter at førstnevnte benyttet anledningen under et intervju etter en Asia-Pacific Grandmasters-stream til å ta på seg en maske og uttrykket sin støtte til de massive protestene i Hong Kong for å bli autonome. Blizzard svarte med å utestenge Blitzchung fra Grandmasters, fra Hearthstone-konkurranser i tolv måneder og trekke tilbake alle premiepengene han har tjent til nå. Selskapet begrunnet avgjørelsen med Grandmasters-regelen som sier følgende:

"Engaging in any act that, in Blizzard's sole discretion, brings you into public disrepute, offends a portion or group of the public, or otherwise damages Blizzard image will result in removal from Grandmasters and reduction of the player's prize total to $0 USD, in addition to other remedies which may be provided for under the Handbook and Blizzard's Website Terms."

Et av problemene var jo bare at straffen virket meget streng, så mange spekulerte i at dette bare var Blizzards forsøk på å unngå bråk med Kina, et av verdens største spillmarked. Dermed ble det ekstremt mye negativ oppmerksomhet for dem, noe som blant annet førte til at flere truet med å boikotte fremtidige Blizzard-utgivelser. Slike store bevegelser har selvsagt blitt lagt merke til av sjefene i selskapet, så nå har avgjørelsen blitt en endret.

I en uttalelse natt til lørdag skriver Blizzard-presidenten J. Allen Brack at de kunne håndtert situasjonen bedre, og at de etter litt bentenkningstid har bestemt seg for å halvere utestengelsene fra 12 til 6 måneder, samt la Blitzchung beholde premiepengene. Brack gjør uansett et stort poeng ut av den originale avgjørelsen ikke ble tatt for å blidgjøre det kinesiske regimet, men utelukkende for å opprettholde selskapets regler. Du får velge selv om du tror på dette eller ei...Samtidig skal det være viktig for dem at folk får ytre de viktige meningene sine, bare ikke dele åpenbart kontroversielle under en av sendingene deres som er ment for et globalt publikum. Både Blitzchung og kommentatorene brøt sistnevnte, så Brack gjør det klart at regelverket ikke ble fulgt. Andre bør derfor forstå at lignende ting vil straffes i fremtiden. Det var bare at straffen ble i overkant streng denne gangen i Blizzards bok.

Hva synes du om uttalelsen og nye avgjørelsen?

Blizzard endrer straffen etter Hearthstone- og Kina-bråk


Loading next content