Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Dette viste Apple frem i kveld

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

World Wide Developer Conference (også kalt WWDC) har startet, og Apple sparket det hele i gang med å vise frem en masse nytt for både utviklere samt forbrukere. Så la oss bare komme i gang med det.

iOS 7

Dette viste Apple frem i kveldDette viste Apple frem i kveld

Helt siden Jobs døde, og Scott Forstall ble presset ut av selskapet, har designerguru Jony Ive vært ansvarlig for både designet til alle Apples maskinvare så vel deres programvare, noe som er tydlig i iOS 7. Apple har endret designet til å være helt flatt. Flat Design er en farsott i designverdenen for tiden, alt skal være rent og minimalistisk, men så få distraksjoner som mulig. Det skal være mykt og klart.

iOS 7 ser ut til å bli dette, og det passer Apples veldig minimalistiske industrielle design, mye bedre enn det skeuomorfiske designet de har hatt de siste året (design hvor man prøver å herme etter ekte ting eksempelvis en almanakk i lær).

De har også lagt til en egen fane som du sveiper opp fra bunnen hvor du kan skru av og på diverse systeminstillinger direkte. Du behøver ikke gå inn i systeminstillinger lengre for å gjøre disse tingene, samt flere småendringer i alle applikasjoner slik at det passer bedre med hele designet. En morsom liten detalje de har gjort er at bakgrunnen beveger seg utifra hvilken vinkel du ser på telefonen fra.

iOS 7 blir tilgjengelig til iPhone 4 og nyere modeller, iPad 2 og opp samt iPad Mini. Det kommer ut til høsten.

OS X Mavericks

Dette viste Apple frem i kveldDette viste Apple frem i kveld

Den tiende utgaven av OS X vil nå ikke lengre bli oppkalt etter kattedyr, de har valgt å gå for stedsnavn i California. Første utgaven heter Mavericks. Masse nytt som dras fra iOS som Maps, iBooks. De har også endelig lagt til flermonitorstøtte. Noe som var manglende fra Mountain Lion. Vi får også faner i Finder, bedre notifikasjonssentral og iCloud Keychain (som lager nye passord til deg og lagrer det kryptert på i iCloud så du slipper å huske alle passord du har).

Under panseret har de lagt til en mengde med forbedringer som øker kapsiteten på batteriet til notebooks som Mac Book Air.

OS X Mavericks kommer til høsten.

Mac Pro

Dette viste Apple frem i kveldDette viste Apple frem i kveld

Dette er en stasjonær Mac som flere har ventet på skal få en oppdatering. Endelig er den her. Og designet er... dristig. Mange vil slenge kommentarer som askebeger og søpplebøtte. Men den er langt ifra dette rent teknisk.

To grafikkprosessorer, Thunderbolt 2, støtte for tre 4K skjermer er bare noe av det denne lille boksen inneholder.

Mac Pro kommer til høsten.

MacBook Air

Dette viste Apple frem i kveld

De har også valgt å oppdatere MacBook Air. Den har nå lengre batterilevetid grunnen forbedringer i samarbeid med Intel på innmaten. Den inneholder også en ny CPU som er kraftigere. Phil Schiller sa at man kan se hele Lord of the Rings-trilogien på en lading (det vil si hele 10 timer med film).

MacBook Air er tilgjengelig i dag.

Konklusjon
Apple viste frem masse som folk forventet å se (iOS 7 og OS X), samt ting som overrasket selv om vi visste de at de nok kom (Mac Pro). Det neste de kommer med blir nok den nye iPhone og iPad, men det skjer nok ikke før til høsten.

Hva syns du var mest spennende fra Apples keynote?Loading next content