Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Devil May Cry 4

Devil May Cry 4

Første timen med Capcoms firer

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Undertegnede har de siste dagene sittet med den ferdige versjonen av Devil May Cry 4. En opplevelse som faktisk er like artig som den ser ut. Og selvsagt byr vi på noe snack til dere lesere og det med den første timen...

Som vanlig gjelder at den som ikke vil vite om noen spoilere bør lese noe annet. Her vises som sagt hva man kan vente seg av starten i spillet. Velbekomme.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Allerede når den klassiske Capcom-logon toner opp på skjermen begynner håndsvetten å piple. Capcom har kommet inn på en strålende måte i den nye generasjonen og Devil May Cry 4 ser ikke ut til å gjøre noe unntak. Bare å trykke på Start-knappen og begynne.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
De som spilt Devil May Cry tidligere vil fort kjenne seg igjen i spillet, men en liten gjennomgang av spillkontrollen kjøres før man begynner å gi sine fiender juling. Vi får dessverre ikke vise noe fra det, men må pent og pyntelig vente til dere selv har kjøpt spillet.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Devil May Cry 4 er et ganske tradisjonelt actionspill i tredjeperson, noe som vanlig betyr enklere puzzles og en del plattformhopping samt eliminasjon av fiender for at det røde nettet fremfor dører skal forsvinne.

Det burde være åpenbart for hver og en som ser skjermisene at Capcom har lykkes igjen. Devil May Cry er en fryd for øynene og fantastisk flott. I forskjell til mange andre spill i denne sjangeren er dessuten spillet veldig heftig og fett til Playstation 3 og jeg lykkes ikke å se noen som helst differanse på de uansett hvor mye jeg forsøkte. Selvsagt går Devil May Cry 4 i stabile 60 bilder pr. sekund og er veldig fint å se på.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Det finnes mengder av ganger og hemmeligheter og ofte kan man se på banen nedenfor hva som vankes lengre frem uten å vite hvordan man kommer seg der.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
For den som leter skikkelig finnes det gjemte utfordringer som gir en fin belønning om de gjennomføres. Det er ikke alltid helt selvsagt hvor de finnes og det gjelder derfor å utforske alle steder der man kan komme seg til.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Å drepe er vel og artig men i Devil May Cry 4 gjelder det å gjøre dette på en "flott" måte. Voldsomme combos der man pisker på en fiende, sender de opp i luften, skyter en salve revolverskudd i de og deretter hopper opp i luften etter de for en siste avsluttende dødsanfrep er rene hverdagsmaten for Nero.

Capcom har valgt en ganska sikker vei med Devil May Cry 4 og har egentlig ikke forandret noe som helst. Noe som føles mest som befriende men inne mellom litt vel primitivt. Dette er virkelig spillogik når spillogiken er som aller best. Ingenting er selvsagt og du kommer til å få mye intens action, løse komplekse dørgåter samt gjennomføre en god del slåssing. Heldigvis er alt dette veldig moro og jeg liker det godt.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Slike kristallsamlinger betyr bonus. Still deg bare ved de om du finner de og slå de i småbiter så får du mulighet til å skaffe deg en rekke fordeler lengre frem i spillet.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Det er et flott og variert spill og selv om det blir en god del gotiske slott og enorme katedraler finnes det også enkle havner man kan utforske og slåss i.

Det finnes to vanskelighetsgrader i Devil May Cry 4 der begge to byr på en perfekt utfordring der man må spille godt uansett. Spillkontrollen er for det meste klokkeren og det går ikke an å skylde på uflaks når man taper eller gjør en feil ettersom turmomentet savnes helt. Spillets Achievements (Xbox 360-versjonen) er dessuten veldig utfordrende og gjør at èn får skikkelige fjær i hatten for jegere med mye poeng fra dette spillet.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Finner du en slik ting får du sjansen til å handle og oppgradere Nero. Det hele fungerer ganske nøyaktig som i tidligere spill og det er ingen problem å komme inn i systemet for nybegynnere. Med andre ord "shop to you drop"...
Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Etter butikken vankes nemlig en bosskamp der en gammel legende gjør en flammende opptreden. En tøff kamp men ikke noe som går an å løse med hederlig slåssing. Glem bare for guds skyld ikke å gjøre det stilig.

Så var min første time med Devil May Cry 4 over og jeg skal ikke avsløre noe mer fra dette så absolutt lovende spillet som kommer til å glede både gamle og nye fans. På skuddagen, det vil si den 29. februar er det lansering og da får du selv sjansen til å spille videre.

Relaterte tekster

Devil May Cry 4Score

Devil May Cry 4

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Unggutten Nero overtar Dantes rolle som vilt skytende og sverdsvingende demonjeger, og han gjør det med stor stil.Loading next content