Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Madden NFL 13

EA saksøkes for sportsavtaler

- Ulovlig og konkurransehindrende

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En gruppe forbrukere har nå gått til sak mot Electronic Art som følge av de mange avtalene selskapet har med diverse forbund og foreninger i sportens verden.

EA har gjennom årene sikret seg en rekke eksklusive avaler som gir dem eneretten til gjengivelsen av de største ligaene innenfor flere idrettsgrener. Det er disse avtalene forbrukergruppen reagerer på, og kaller ulovlige.

Det skriver britiske Darkzero, som legger til at det først og fremt er digitaliseringen av amerikansk fotball som står i sentrum:

- Gjennom en rekke ulovlige og konkurransehindrende eksklusive avtaler med The National Football League, The NFL Players Union, The Arena Football League og The National Collegiate Athletic Association (NCAA), har Electronic Arts drevet konkurrentene ut av markedet for interaktive fotballspill. Mest nevneverdig er Take Two Interactive Software og deres interaktive fotballspill NFL 2K5, som i likhet med andre har blitt hindret gjennomslag i markedet, heter det i beskrivelsen av søksmålet.

Vi tviler på at EA har gjort noe galt juridisk sett, og de hevder også sin uskyld i saken. Samtidig er det åpenbart at de eksklusive har gitt selskapet store fordeler, og det kan bli spennende å se om søksmålet provoserer frem en debatt om lovverket rundt denne typen avtaler.

Madden NFL 13

Relaterte teksterLoading next content