Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Beyond: Two Souls

Ellen Page vurderte søksmål mot Sony over Beyond: Two Souls

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Selv om spillet har rukket å bli halvannet år gammelt, er Playstation 3-tittelen Beyond: Two Souls tilbake i rampelyset. Bakgrunnen er imidlertid ikke så hyggelig for utviklerne hos Quantic Dream, da en rapport hos Business Insider nå viser til en konflikt mellom Sony og den profilerte skuespilleren Ellen Page.

Ellen Page spilte hovedrollen i Beyond: Two Souls, i from av en ung jente ved navn Jodie. På ett tidspunkt i spillet tar Jodie seg en dusj, og i tilknytning til denne scenen skal Page og hennes advokater ha gått langt i å vurdere søksmål mot både Sony og Quantic Dream.

Det har seg nemlig slik at Page ikke ga teamet hos Quantic Dream tillatelse til å skanne inn og digitalisere hennes nakne kropp. Løsningen ble derfor at teamet scannet inn hodet hennes, mens resten av kroppen ble modellert. Under dusjscenen er likevel kamera rettet slik at man man hverken ser bryster eller underliv, men figumodellen er ikke desto inkludert blant spillets filer.

Denne figurmodellen er dessuten tilgjengelig gjennom debug-versjoner av Playstation 3. Debug-konsoller blir normalt brukt av utviklere og journalister, og det tok naturligvis ikke lang tid før nakenbilder som viste hele kroppen til Ellen Pages digitale alias florerte på nettet.

Dette syntes ikke Page var noe moro, og hun tok derfor kontakt med Quantic Dreams og siden Sony og truet med søksmål dersom ikke noe ble gjort med situasjonen. Ifølge kildene til Business Insider skal Quantic Dream ha vært motvillige til å ta tak i problemet, og det var først da Page advokater truet med sak mot Sony at noe skjedde.

Pages advokater var såpass frempå at Sony så seg nødt til å følge samme fremgangsmåte, da de sendte ut varsler om egne søksmål til alle nettsider de kunne finne som hadde publisert nakenbildene.

Dersom bildene ikke ble fjernet måtte de berørte nettsidene regne med juridiske konsekvenser, og selv om oppgaven med å fjerne noe fra nettet i praksis er en nesten umulig, kan det virke som Sonys innsats var nok til å tilfredsstille Page og advokatene hennes. Det er nemlig fortsatt uklart om saken ble tatt videre fra Pages side, og mange spekulerer i at det ble inngått et slags forlik. I mellomtiden er naturligvis bildene fremdeles å finne på internett, gjennom et enkelt bildesøk.

Beyond: Two Souls
Dusjscenen slik den fremstår i den ferdige versjonen av spillet.

Relaterte tekster

4
Beyond: Two SoulsScore

Beyond: Two Souls

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Eirik har igjen dratt på eventyr med to sjelefrender. Var pengene verdt gjenforeningen, eller hadde det holdt med én tur?

Beyond: Two SoulsScore

Beyond: Two Souls

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Skaperne av Heavy Rain er tilbake med en overnaturlig thriller hvor liv, død og spørsmålet om den andre siden står i sentrum...Loading next content