Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Er dette Wii U-spesifikasjonene?

Nettsiden VGLeaks mener så..

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Er det to selskaper i verden som liker å holde tett om hva deres maskiner inneholder, så er det Nintendo og Apple. Førstnevnte har aldri sett noen grunn i å dele denne informasjonen, da de mener det ikke spiller noen rolle for spillopplevelsen.

Når det er sagt hindrer ikke dette spekulasjonene i bransjen, og nettsiden VGLeaks mener nå at de har gravd frem de endelige spesifikasjonene til Wii U-konsollen. Disse skal ha blitt avslørt av en utvikler, og er som følger:

• CPU: "Espresso" CPU on the Wii U has three enhanced Broadway cores

• GPU: "GPU7" AMD Radeon-based High Definition GPU. Unique API = GX2, supports Shader Model 4.0 (DirectX 10.1 and OpenGL 3.3 equivalent functionality)

• Memory: Mem1 = 32MB Mem2 = 1GB (that applications can use)

• Storage: Internal 8 GB with support for SD Cards (SD Cards up to 2GB/ SDHC Cards up to 32GB) and External USB Connected Hard Drives

• Networking: 802.11 b/g/n Wifi

• Video Output: Supports 1080p, 1080i, 720p, 480p and 480i

• Video Cables Supported: Compatible cables include HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV and Wii AV.

• USB: Four USB 2.0 Ports

Det man burde merke seg er at konsollen "kun" støtter DirectX 10.1, og ikke DirectX 11 som alle moderne PC-spill støtter. Sammenlignet med datamaskinene har den heller ikke så mye RAM (1 GB). Dette er likevel mer enn både Playstation 3 og Xbox 360.

Når det gjelder prosessoren ble den såkalte Broadway-prosessoren først brukt i Nintendo Gamecube. Wii U skal visstnok kjøre på en modifisert "Espresso"-modell fra Broadway-serien, og konsollen vil ha tre kjerner til rådighet. Hastigheten til disse kjernene er ukjente.

Det er forventet at Nintendo vil avsløre veiledende pris og endelig dato for Wii U på torsdag. Likevel er det tvilsomt at spesifikasjonene vil bli offisielt avdekket.

Vi må nok vente til konsollen har blitt lansert, så folk kan rive den fra hverandre for å komme til godsakene.

Hva synes dere? Ble dere imponert av disse spesifikasjonene?

Er dette Wii U-spesifikasjonene?


Loading next content