Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Er Ios den største plattformen?

Apple dominerer i ny undersøkelse

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En markedsundersøkelse foretatt av Asymco viser at Ios kanskje er verdens mest populære spillplattform gjennom tidene. Den slår både Nintendo og Sony på antall spillere.

Selskapet har brukt Apples eget Game Center for å gi et innblikk i hvor mange spillere det er på Ios, og tallet ligger på rundt 130 millioner brukere. Asymco regner også med at Apple vil passere 200 millioner registrerte brukere på Game Center innen året er omme.

Man må også merke seg at ikke alle spill til Ios krever at man bruker Game Center, noen bruker ingenting mens noen tar i bruk Open Feint som i oktober 2011 hadde hele 180 millioner brukere. Dette er langt mer enn noen av de andre nåværende konsollene på markedet. Ios rangeres som nummer tre om man tar høyde for at Nintendo DS og Playstation 2 har solgt rundt 150 millioner enheter hver.

Om man derimot ser på antall solgte Ios enheter (jour.ann Ipad, Iphone og Ipod Touch) leder Apple utrolig mye med hele 400 millioner solgte enheter på verdensbasis. De slår også antall PC-spillere som er målt til å ligge på rundt 54 millioner brukere (bare Valves Steam-plattform alene har rundt 40 millioner brukere).

Det selges derimot flere Android-telefoner, men en utviklere har selv sagt de selger 20 flere Ios-spill i forhold til Android-utgaven av det samme spillet.

Tall viser dog ikke alt. Man baserer det på antall solgte enheter, og tar ikke til høyde for at folk bytter ut spillmaskiner. Husk også at ikke alle registrerer seg på blant annet Xbox Live og PSN, og noen registrerer mer enn en konto.

Er Ios den største plattformen?


Loading next content