Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Super Mario Maker

Er Super Mario Maker basert på et fanprosjekt?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det kritikerroste Wii U-spillet Super Mario Maker er basert på et piratprosjekt. Det er den vågale uttalelsen fra Josh Goldberg, skaperen av Fullscreen Super Mario.

Så hva er Fullscreen Super Mario? Jo, det er klassikeren Super Mario Bros kodet om til å kjøre direkte i nettleseren din. Ettersom Nintendo er forsiktige og strenge med ekstern bruk av merkevarene deres, fikk de prosjektet stoppet, før de en stund etter altså lanserte Super Mario Maker.

Det vesentlige her er at Super Mario Maker inneholder både tilfeldig genererte brett, samt en brettbygger, og begge disse funksjonene var på plass i Fullscreen Super Mario-prosjektet da Nintendo satte en stopper for det. Slik Goldberg ser det blir det litt for tilfeldig at disse tingene skjedde så kort tid etter hverandre, og derfor anser han Fullscreen Super Mario som en viktig inspirasjonskilde for det kreative Wii U-spillet:

- I think it's too much of a coincidence that in the fall they take down a fan site that was too popular for them, then in the spring and summer they release a trailer for this product, kommenterer Goldberg til The Washington Post.

Han fortsetter:

- It has the same user interface I had in development, just way better, and it's something I wish I could have made.

Goldberg forklarer at han aldri ble kontaktet av Nintendo etter at fanprosjektet hans ble stanset, og at det er litt skuffende ettersom ideen hans åpenbart hadde potensiale. Samtidig synes han det er moro at den japanske giganten har begynt å tenke i nye baner.

Tror du Nintendo rappet ideen til Super Mario Maker, eller er dette bare tilfeldigheter?

Super Mario MakerSuper Mario MakerSuper Mario Maker
Super Mario MakerSuper Mario MakerSuper Mario MakerSuper Mario Maker
Super Mario MakerSuper Mario MakerSuper Mario Maker

Relaterte tekster

9
Super Mario MakerScore

Super Mario Maker

ANMELDELSE. Skrevet av Fredrik Säfström

Er virkelig Super Mario Maker det ultimate Mario-spillet? Vi har sluppet kreativiteten løs for å finne svaret.

1
Sauen Shaun kommer til Super Mario Maker

Sauen Shaun kommer til Super Mario Maker

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Beklager hvis du nå sitter og nynner på sangen til Sauen Shaun, men vi føler oss forpliktet til å rapportere at sauen skal bli med i Super Mario Maker. Sjefen for Aardman...

3
Hello Kitty kommer til Super Mario Maker

Hello Kitty kommer til Super Mario Maker

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Super Mario Maker har blitt et spill der vi aldri klarer å gjette hva neste tilskudd blir, eksempelvis var Baby Metal det siste spillet fikk. Nå har det blitt annonsert...Loading next content