Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

ESEA-klient brukt som BitCoin-mineprogram

E-Sports Entertainment Association brukte spillernes PCer ulovlig til å samle inn Bitcoins.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

1. mai rapporterte en av brukerne hos ESEA at anti-jukseklienten som brukes av rundt 500 000 spillere ble brukt til å samle inn Bitcoins uten spillernes samtykke.

Bitcoin er virtuell valuta som brukere er med på å grave ut fra en virtuell gruve. Man setter opp en klient på sin egen PC, som brukes til å gjennomføre ekstremt vanskelige matematiske kalkulasjoner som, når de er fullført, gir Bitcoins. Akkurat nå er 1 slik Bitcoin (BTC) verdt rundt 500 kroner.

I løpet av perioden denne minekoden var i ESEA-klienten, klarte selskapet å samle inn over 29 BTC, eller om lag 20 000 kroner, helt uten brukernes samtykke.

Dette har dog kommet på bekostning av PC-er som har fått store problemer, etter at klienten ble installert. Mange har rapportert at stabile PC-er har begynt å få blåskjerm, og noen har til og med rapporter om grafikkortet som har "brent opp".

Grunnen er at det å grave ut BTC bruker 100% av kraften til grafikkortene, og ved kontinuerlig bruk vil det til slutt føre til store skader.

Når det hele kom frem hadde Eric "lpkane" Thunberg, en av skaperen av ESEA, følgende å si

- 100 prosent av det vi har tjent inn går til sesong 14-prispotten, så i det minste har deres smeltet GPUer går til en god sak, kommenterer Thunberg.

Dette er en PR-katastrofe uten sidestykke. ESEA har til og med prøvd å få dette fjernet fra Wikipedia-siden om selskapet, og de har kommet med løgner etter løgner. Brukere vurderer nå å gå til søksmål, og faktisk politianmelde forholdet.

ESEA har kunngjort at alle pengene de har samlet sammen blir donert til den amerikanske kreftforeningen. De øker også donasjonen med 100% samtidig som de øker potten til den nye sesongen med 20 000 kroner.

ESEA-klient brukt som BitCoin-mineprogram


Loading next content