Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Et forsvunnet Pokémon-spill har blitt funnet og er nå spillbart

Dette førstepersonsspillet fra Cyberworld var for bra for en filmatisering, så Nintendo tok det ned.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du har sannsynligvis aldri hørt om førstepersonsspillet Pokémon 2000 Adventure. Det var en filmatisering for å markedsføre Pokémon: The Movie 2000 der du utforsket et 3D-miljø som Pokémon-trener og valgte mellom tre ulike lag for å navigere i omgivelsene og løse gåter.

Det var et enkelt spill etter dagens standard, men utrolig imponerende for sin tid. Did You Know Gaming? har tatt for seg Cyberworlds bragd i en video som viser hvor bra spillet var for Pokémon-fans, og hvordan det oppnådde over en million nedlastinger i løpet av en måned.

Nintendo stengte imidlertid spillet kort tid etter, fordi de var bekymret for kvaliteten. Ikke at den var dårlig, vel å merke, men at det var for bra. Eddie Ruminski, en programmerer hos Cyberworld som jobbet med spillet, forklarer at "Nintendo fikk panikk, og de ga oss umiddelbart et pålegg om å stanse spillet."

"Det var det største komplimentet. Via cease and desist, der de sa: 'Beklager, det dere laget lignet for mye på et godt videospill'."

Takket være filene fra originalspillet og arkivarers harde arbeid kan du imidlertid laste ned og spille spillet via Internet Archive i dag.

Et forsvunnet Pokémon-spill har blitt funnet og er nå spillbart


Loading next content