Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
Fast X

Fast X

Filmredaktør André gjesper over nok et sjelløst Vin Diesel-eventyr som burde ha bremset for lenge siden.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da jeg var barn, elsket jeg å tegne filmplakater og elsket å lage oppfølgere til filmplakatene, med hvert scenario på plakatene som ble mer latterlig for hver oppfølger og involverte alt fra robothaier til romkamper. Det var gøy å skrape sammen B-filmsøppel da du var ti år gammel; det er vanskeligere å svelge når en megafranchise som Fast & Furious tjener milliarder av dollar over hele verden. I dag er Doms kriminelle gjeng et slags Avengers-team som har lagt gateløpene bak seg for å redde verden fra dumme Bond-skurker, noe vi satte pris på da vi lo høyt av den nesten parodiske Fast 9. Nå gjør vi romertall, det er på tide å bli seriøs!

Film nummer ti følger i fotsporene til sine eksplosive forgjengere, men i likhet med forgjengerne er det ikke mye plot å snakke om her. Forutsetningen for Fast X er basert på det øyeblikket franchisen bestemte seg for å droppe alle realismens feller og sette foten ned på gasspedalen med bind for øynene: Fast Five-finalen der Dom og O'Conner drar et hvelv gjennom en storby. Det vi ikke visste for ti år siden var at Hernan Reyes 'sønn Dante (spilt av Jason Momoa) var involvert i dette blodbadet og nå har kommet tilbake for å påføre Vin Diesels kjøtthode så mye smerte som mulig. Det er en lang hevn på to timer og tjue minutter, uten skikkelig oppløsning. Dette er bare første del av en kostbar finale som skal slippes i 2025.

Fast X

Tanken er å la publikum grave i hælene med spenning for den virkelige oppløsningen om noen år, men plottet er så tynt at Fast X føles mer som en sliten repetisjon av tidligere filmer. Fast X er en av de filmene som kunne ha kuttet en time med materiale og fortsatt fungert. Det er tre andre historietråder som involverer Doms splittede team som for det meste minner seeren om hvordan filmserien har kjørt på røyk siden Paul Walkers tragiske død. Det er rikelig med hestekrefter i Fast X, men ikke noe drivstoff. Høydepunktet i Fast X er Jason Momoa, som trekker mest latter i humoravdelingen. Momoa er seriens svar på Jokeren i The Dark Knight, der han med uendelige ressurser og dusker på hodet spiller en overspillende bajas som bare vil se verden brenne. Denne erkemutteren er et kjærkomment tilskudd til en filmserie som fremdeles tar seg selv litt for alvorlig, selv om de siste filmene allerede har brutt alle fysikkens lover. Brie Larson, derimot, klarer ikke å bidra med mye, og bruker den samme kalde sjarmløsheten til Captain Marvel som Mr. Nobody's datter.

Dette er en annonse:

Det er noen underholdende actionsekvenser, som når en bombe ruller hele veien ned til Vatikanstaten, og scener som når Vin "FAMILY" Diesel kaster et brennende helikopter mot antagonisten med bilen sin er herlig tåpelig goofball-action, men det meste er migrenefremkallende høyt og gjespende kjedelig. Actionscener er ispedd for å holde publikum våkne, snarere enn å være naturlig integrert i handlingen, og den selvparodiske tonen er betydelig svakere her enn i film nummer ni da karakterene dro til verdensrommet i en rakettbil (!). Fast X er akkurat så høyoktan og hjernedød som fansen kunne håpe på, men nå føler jeg mest at det er på tide å bremse denne filmserien.

04 Gamereactor Norge
4 / 10
+
Fast & Furious kjører på bensindamp nå, og denne bør du definitivt unngå ...
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Fast X

Fast X

FILM-ANMELDELSE. Skrevet av André Lamartine

Filmredaktør André gjesper over nok et sjelløst Vin Diesel-eventyr som burde ha bremset for lenge siden.Loading next content