Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
The Secret World

Funcom må betale for markedsmanipulasjon

Det norske spillselskapet har akseptert en bot fra Økokrim på 1,5 millioner kroner.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

29. januar i 2014 ble Funcom-aksjen stanset, og kontoret på Skøyen i Oslo ble invadert av Økokrim. Senere samme dag ble det tatt ut siktelse mot selskapet for brudd på Verdipapirhandelloven.

Saken handlet om hvordan Funcom skal ha gitt ut feilaktig informasjon om deres nettrollespill The Secret World i forkant av lanseringen, og på denne måten skal de ha manipulert deres egen aksjeverdi i markedet.

Nå har saken nådd et avslutning, og spillutvikleren skriver i en børsmelding at de har fått og akseptert en bot fra Økokrim pålydende 1 500 000 kroner.

E24 skriver at selskapet har fått en lavere bot enn det som er vanlig i slike saker, og det skyldes Funcoms økonomiske situasjon. De skal dessuten ha samarbeidet med Økokrim hele veien.

The Secret World

Relaterte tekster

The Secret WorldScore

The Secret World

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

Norges største spillansering noensinne lykkes med å være et annerledes MMO. Jostein har satt karakter på Funcoms The Secret World...

1
The Secret World blir tv-serie

The Secret World blir tv-serie

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Vi hører ganske ofte om filmatiseringer av ulike spillunivers om dagen. Noen mener dette er tåpelig siden man gjerne bruker fler titalls timer i et spill, og derfor blir...Loading next content