Norsk
Gamereactor
nyheter
Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx har økt antall VR-spillere betraktelig

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Half-Life: Alyx hører kanskje til en av spillbransjens absolutt største serier, men det er samtidig både eksklusivt til PC, og til VR også, som kraftig minsker antallet potensielle kunder. Likevel ser det ut til at spillet har økt salget av VR-headsets, og nå viser en ny undersøkelse av antall VR-spillere nå har vokst markant.

Som du kanskje vet samler Valve hver eneste måned data om hvilken hardware Steam-brukere bruker, og det gjelder også bruken av VR-headsets. I en seneste dataindsamlingen ser vi at i april, etter at spillet kom i slutten av mars, så hadde 1.91% av Steam-brukerne et VR-headset tilkoblet.

Det er en ganske markant stigning, og betyr at mengden VR-brukere på Steam har steget fra cirka 950.000 til i hvert fall 2.7 millioner. Det er dog estimater, men det er ingen tvil om at Half-Life: Alyx har hatt en sterk innvirkning på mengden aktive VR-headsets blant verdens Steam-brukere.

Det betyr ikke at disse headsettene nødvendigvis er nye. Det kan være eldre headsets som har samlet støv, men som har blitt gravd frem igjen i april for å spille spillet.

Half-Life: Alyx

Relaterte tekster

6
Half-Life: AlyxScore

Half-Life: Alyx

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Ventetiden har vært lang, men Valve vender endelig tilbake til Half-Life-universet via det eksklusive Half-Life: Alyx.Loading next content