Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
Here Comes A New Challenger

Here Comes A New Challenger

Hadouken! Her er dokumentaren som feirer 30 år med det som kanskje er det beste kampspillet gjennom tidene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Blant oss nostalgikere er Oliver Harper en kjent skikkelse, ikke minst på nettet der hans velformulerte essays om kultfilmer har skaffet ham en betydelig fanskare, men også stor respekt i bransjen. Hans karakteristiske no-nonsense-tilnærming som prioriterer fakta fremfor humor, kombineres med et sjeldent øye for detaljer og en genuin lidenskap for emnet. Kort sagt, dette er en person jeg har stor respekt for, og som nå har gitt ut sin andre store dokumentarfilm - Here Comes A New Challenger. En overbevisende og opplysende fordypning i den dype arven til en av spillets mest ikoniske titler, Street Fighter II.

HQ

Som med In Search of the Last Action Heroes, er Harper selv regissør igjen, og tar oss med på en nostalgisk reise som ikke bare fremhever spillets kulturelle innvirkning, men også dets varige innflytelse på spillindustrien. Med engasjerende historiefortelling og oppmerksomhet på detaljer begynner Here Comes A New Challenger med et historisk tilbakeblikk til utgivelsen av Street Fighter II tidlig på 90-tallet og tar oss sakte gjennom de mange aspektene som formet spillet og den varige kulturen rundt det.

Here Comes A New Challenger

Gjennom en rekke intervjuer med utviklere som var aktive i perioden, kombinert med bransjeeksperter og innflytelsesrike aktører, gir dokumentaren oss en omfattende forståelse av spillets betydning og utfordringene under utviklingen. Filmen blander dyktig arkivmateriale med nyprodusert innsikt, og tegner et ekstremt levende bilde av gløden og lidenskapen som ofte forbindes med Street Fighter II, spesielt når det gjelder arkadekulturen. Det er til og med imponerende hvor godt filmen klarer å fremkalle en følelse av nostalgi og virkelig bringe deg som seer tilbake til tiden da Street Fighter II dominerte scenen.

Here Comes A New Challenger fanger spenningen, kameratskapet og ikke minst hvordan deltakerne gjorde sitt ytterste for å tøye grensene for hva som var mulig innenfor rammene av spillet. Og her kommer vi til en av filmens største styrker, dens utrolige evne til å gå i dybden og gi oss et uvanlig nærgående innblikk i spillets mange aspekter og individene rundt det. Vi ser fremveksten av flere legendariske konkurrenter, deres unike spillestil og den voldsomme rivaliseringen som fengslet så mange over hele verden. Engasjementet og ofringene disse individene er tvunget til å gjøre, og hva som faktisk kreves for å bli en av de beste.

Dette er en annonse:
Here Comes A New Challenger

Videre fremhever Here Comes A New Challenger også spillets kulturelle innflytelse og dets varige innvirkning på populærkulturen over hele verden. Hvordan Street Fighter II ble et fenomen, en gigant som krysset grenser og hav fra øst til vest og ikke etterlot noen uberørt. Karakterene, musikken, de ikoniske angrepene, kinematografien, varene og så mye mer, ingenting er uberørt og støttet av strålende produksjonsverdier, lykkes dokumentaren i å virkelig demonstrere hvordan og hvorfor Street Fighter II ble en kulturell berøringsstein som den dag i dag fortsetter å gi gjenklang og berøre spillere over hele verden, unge og gamle.

Det spiller egentlig ingen rolle om du allerede er kjent med spillets historie eller ikke, fordi Here Comes A New Challenger lykkes med å gjøre noe så sjeldent som å tilby noe for alle. Det er en bemerkelsesverdig kompetent og på mange måter definitiv hyllest til Street Fighter II og dens varige arv. En suveren blanding av nostalgi, menneskelige historier, teknisk innsikt og kulturell analyse som, til tross for sin mer enn betydelige spilletid på 150 minutter, aldri slutter å underholde. Engasjerende, fartsfylt og analytisk historiefortelling blandes sømløst med fantastiske produksjonsverdier for å gjøre Here Comes A New Challenger til et absolutt must-see og en sann fryd for både nostalgikere og spillnerder.

Here Comes A New Challenger
Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Omfattende og velskrevet dokumentar med strålende produksjonsverdier.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Here Comes A New Challenger

Here Comes A New Challenger

FILM-ANMELDELSE. Skrevet av Marcus Persson

Hadouken! Her er dokumentaren som feirer 30 år med det som kanskje er det beste kampspillet gjennom tidene...



Loading next content