Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Metal Gear Solid: Peace Walker

Hideo Kojima snakker ut...

...om Metal Gear Solid: Peace Walker til PSP

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

På E3 ble det annonsert at PSP kommer til å få en del flere spill fremover - deriblant Metal Gear Solid: Peace Walker. Hideo Kojima, mannen som egentlig hadde tenkt å la andre styre arbeidet med MGS-serien, følte at det likevel var litt for tidlig å slippe kontrollen. Spillet fortsetter storyen i 1974, like etter hendelsene vi opplevde i Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Temaet i spillet vil fortsatt spinne rundt anti-krig og anti-atomvåpen, slik det stort sett alltid har gjort i seriens spill. Kojima mener det er viktig å skape fred gjennom diskusjoner og ønsker å sette lys på hvorfor flere nasjoner gjerne opprettholder en militær hær. Han ønsker at flere unge som spiller spillene hans kanskje ser at slik ting er i dag ikke er slik ting alltid har vært.

Ved spørsmål på hvordan gameplayet i det nye spillet vil bli, er Kojima svært unnvikende. Han nevner at spillet vil inneholde stealth action, slik vi er vant med, men at det vil være nye sier ved spillet som skiller seg fra tidligere MGS-titler. Det skal også være nok story og utfordringer til at man kan spillet gjennom spillet flere ganger. Kojima lar seg engasjere selv av små detaljer i spillet:

- Husker du esken i traileren med plass til to i? Vi jobber med en rekke andre nyttige bokser i denne omgangen av MGS.

Man vil også gi spilleren mulighet til å utstyre Snake med forskjellig utstyr etter hva oppdraget krever. Det er mulig å utstyre Snake med mange våpen og tyngre utstyr - men da vil han også lage mer støy. For oppdrag som krever absolutt snike-stilhet bør man bære så lite utstyr og våpen som mulig for å kunne forflytte seg så stille og raskt som mulig. Kojima nevner også at det jobbes med en mulighet for videreutvikling av karakteren underveis i spillet.

Hideo Kojima er åpenbart ikke redd for å sette høye mål for spillet. Siden MGS4-teamet nettopp er ferdig med en PS3-tittel, streber han etter at det nye PSP-spillet skal ha tilsvarende kvalitet. Det er klart at man må gå med på noen kompromisser når man utvikler til PSP - men med et så høyt kvalitetsmål bør det ikke være noen tvil at dette blir en gjennomarbeidet Konami-tittel.

Spillet skal nå en release i 2010, så det er jo fortsatt litt ventetid igjen. I mellomtiden har vi noen skjermbilder du kan kikke nærmere på.

Metal Gear Solid: Peace Walker
Metal Gear Solid: Peace Walker
Metal Gear Solid: Peace Walker
Metal Gear Solid: Peace Walker
Metal Gear Solid: Peace Walker
Metal Gear Solid: Peace Walker

Relaterte teksterLoading next content