Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
New Super Mario Bros. Wii

La ut Mario - må betale millioner

Pirat må ut med erstatning til Nintendo

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En australier som i november i fjor la ut New Super Mario Bros. Wii for nedlasting på nettet, ble sporet ned av Nintendo og saksøkt for ulovlig kopiering og distribusjon. Domstolen dømte i Nintendos favør, og australieren må ut med en erstatning på hele 1,5 millioner dollar til spillprodusenten, melder Edge Online.

På tross av at spillet ble lagt ut for ulovlig nedlasting en uke før lansering, har spillet solgt temmelig bra. 10 millioners-merket ble nådd allerede etter åtte uker på markedet.Nitendos talsmann hadde følgende å si:

- Lavere salg av maskinvare og programvare betyr færre ressurser Nintendo, lisenshaverne, utviklerne og utgiverne har til å utvikle og markedsføre nye spillprodukter, noe som til syvende og sist går ut over spillentusiastene. Når det blir nedgang i spillutviklingen, blir det også færre jobber tilgjengelige i bransjen. Piratkopiering truer spillbransjen i sin helhet.

New Super Mario Bros. Wii

Relaterte teksterLoading next content