Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Scribblenauts Unlimited

Meme-skapere saksøker Warner Bros.

5th Cell har brukt "Nyan Cat" og "Keyboard Cat" i Scribblenauts-spillene uten tillatelse.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Puzzlespillet Scribblenauts lar deg skape ting innad i spillet kun ved å skrive det. Du kan skrive hva som helst, og ingen hindrer deg i å prøve kombinasjoner som "Nyan Cat" og "Keyboard Cat".

Gjør du det belønnes du med representasjoner av de to farsottene som har plaget verden en stund nå. "Nyan Cat" var nemlig så populær på YouTube, at den ble rangert nummer fem på listen over de mest sette videosnuttene i 2011.

Skaperne, Christopher Torres (Nyan Cat) og Charles Schmidt (Keyboard Cat), har nå valgt å gå til søksmål mot Warner Bros. og 5th Cell fordi de ikke har spurt om lov til å bruke kreasjonene deres i Scribblenauts-serien.

Begge to har registrert opphavsrett på kattene sine, og de krever derfor kompensasjon for bruken av dem. Ifølge Torres har flere andre selskaper allerede gjort opp for seg når det kommer til å bruke "Nyan Cat"

- Vi nådde ut til selskapene i håp om å nå en løsning i saken, men vi ble møtt med respektløshet og ble sett på som en plage fordi vi ba om kompensasjon for vår opphavsrett, sa Torres til Eurogamer.

- Jeg har ingen problemer med at "Nyan Cat" blir sett på av millioner av fans som en "meme", og har aldri nektet folk i bruke sin kreativitet rundt den uten å tjene på det. Men dette er kommersiell bruk, og disse selskapene beskytter selv sin egen opphavsrett., tilføyer han.

Han forsetter med å si at han og folk som han ikke har ressurser til å beskytte varemerkene sine mot store selskaper som Warner Bros, og at alt de er ute etter er å bli behandlet rettferdig.

Scribblenauts Unlimited

Relaterte tekster

8
Scribblenauts UnlimitedScore

Scribblenauts Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Ingar har rablet, krusedullet og notert seg gjennom den ene gåten etter den andre for å vurdere det nye Scribblenauts-spillet...

Meme-skapere saksøker Warner Bros.

Meme-skapere saksøker Warner Bros.

NYHET. Skrevet av Kim Visnes

Puzzlespillet Scribblenauts lar deg skape ting innad i spillet kun ved å skrive det. Du kan skrive hva som helst, og ingen hindrer deg i å prøve kombinasjoner som "Nyan...Loading next content