Norsk
Gamereactor
nyheter
Anno 2070

Mer DRM-problemer for Ubisoft

Nekter å la deg oppgradere PCen din

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ubisoft har i løpet av de siste årene fått rykte på seg for å være en versting når det gjelder upopulære DRM- og kopisperreløsninger.

Denne trenden ser heller ikke ut til å være over, og som meldt av Guru 3D har det nylig lanserte strategispillet Anno 2070 ført med seg en ny oppsiktsvekkende kopisperre.

Til forskjell fra den tidligere løsningen som krevde at spilleren var tilkoblet internett til enhver tid, analyserer DRM-løsningen i Anno 2070 maskinvaren til PCen din.

Løsningen lar deg kun aktivere spillet på tre ulike datamaskiner, og dersom du gjør endringer i maskinvaren på PCen din telles dette av en eller annen grunn som en ny installering.

Guru 3D jobber med å teste hardware, og da de skulle bruke Anno 2070 til å teste et utvalg nye grafikkort bød den nye ordningen raskt på problemer.

Straks man installerte et nytt grafikkort fikk man nemlig beskjed om at maskinvarekonfigurasjonen til PC var blitt endret, og at spillet derfor måtte aktiveres på nytt. Når man hadde gjort dette tre ganger var grensen for aktiveringer nådd, og Guru 3Ds testere ble stående med skjegget i postkassen.

Da de tok saken til Ubisoft fikk de beskjed om at denne begrensningen i maskinvareendringer ikke var til å unngå, og Ubisoft vill heller ikke sende dem syv nye eksemplarer slik at testen kunne gjennomføres.

Guru 3D likte slett ikke denne tilbakemeldingen, og annonserte umiddelbart at Ubisofts produkter ikke ville bli brukt i deres fremtidige tester.

På et senere tidspunkt ble imidlertid Guru 3D kontaktet direkte av Anno 2070-utvikleren Bluebyte, som låste opp Guru 3Ds spillkopi.

Testen kunne derfor bli gjennomført, men hvorvidt standpunktet om å utelate Ubisoft fra fremtidige tester står ved lag, er foreløpig uvisst.

Anno 2070

Relaterte teksterLoading next content