Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4 var "nydelig" på Xbox 360

Men det ble aldri en realitet på grunn av at konsollen ikke hadde blu-ray.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots kom altså eksklusivt til PlayStation 3 i 2008, og der sitter det foreløpig fast fortsatt. Dette var ikke alltid planen, for vi var ikke så langt unna å få det på Xbox 360 som mange kanskje tror.

Metal Gear Solid 4s assisterende produsent, Ryan Payton, forteller i Steven L. Kents The Ultimate History of Video Games Vol 2 at det faktisk ikke var noe teknisk som stoppet spillet fra å komme på Microsoft konsoll:

"Til tross for at kollegene mine var svært motvillige til å utvikle på PS3 var de fleste av dem fortsatt hardcore Sony-fans og ville ikke bruke ressurser på en slik test. De mente at Metal Gear Solid 4 ville se forferdelig ut og kjøre dårlig på Microsofts eldre og dårligere maskinvare. En skjebnesvanger dag arrangerte Konamis FoU-team et møte der vi fikk se resultatet av arbeidet deres - Metal Gear Solid 4 kjørte vakkert og problemfritt på en Xbox 360."

Det eneste problemet var at Xbox 360 ikke støttet blu-ray, men i stedet DVD/ROM-plater som bare kunne lagre 8,3 GB i motsetning til BD-ROM-platene som kunne lagre opptil 54 GB. Dermed ville det kostet ganske mye ektra og skape mye hodebry med tanke på oppdelingen å få MGS 4 på Xbox 360.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Relaterte teksterLoading next content