Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Minecraft

Minecraft får ikke NFT-er og kritiserer den omdiskuterte trenden

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Til tross for sterk kritikk fra millioner av spillere og utviklere prøver stadig flere selskaper og spill lykken innen NFT-markedet og blockchain-systemer. Derfor er det ikke rart at mange frykter Minecraft vil prøve noe lignende i håp om å tjene utrolige summer på den enorme spillerbasen sin. Heldigvis virker det ekstremt usannsynlig.

Mojang skriver nemlig at de vil nekte å bruke NFT-er og lignende i Minecraft, noe de oppgir flere grunner for. En av hovedgrunnene er at utviklerne alltid ønsker at både spillet og innholdet i det skal være tilgjengelig for alle. Å implementere NFT-er ville åpenbart bety at enkeltpersoner ville kunne ha noe ingen andre har, og dermed gått mot retningslinjene i spillet og studioets filosofi. Særlig siden det også ville fjernet fokuset fra å bare ha det moro i spillet om eierne av noe skulle satt bestemte krav for andre å få tilgang til produktet.

På toppen av dette synes de det er for mye usikkerhet rundt NFT-er både med tanke på pris og sikkerhet, så da gjør de det veldig enkelt ved å avslutte annonseringen slik:

"(...)å integrere blockchain-teknologier i Minecraft-klienten vår eller servere er ikke tillatt, og de kan heller ikke brukes til å skape NFT-er koblet til innhold i spillet - inkludert verdener, skins, persona-gjenstander eller andre mods. Vi vil også holde et godt øye med hvordan blockchain-teknologien utvikler seg over tid for å forsikre at de overnevnte prinsippene opprettholdes og bestemme om det vil tillate en sikrere opplevelse eller andre praktiske og inkluderende bruksområder i spill. Vi har uansett ingen planer om å implementere blockchain-teknologi i Minecraft akkurat nå."

Minecraft

Relaterte tekster

MinecraftScore

Minecraft

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

En ekte spillperle som omfavner kreativitet og åpenhet. Minecraft er en uendelig lekeplass som vil gi deg et helt nytt forhold til firkantede klosser...Loading next content