Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Minecraft-Persson er en av verdens rikeste personer!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da Microsoft kjøpte opp monstersuksessen Minecraft for ufattelige 2,5 milliarder dollar (ca. 19 milliarder kroner) gikk en vesentlig andel av pengene rett til mannen bak spillet, altså svenske Markus "Notch" Persson.

Persson hadde en god slump penger fra før, og takket være det nye tilskuddet i lommeboka er han ikke lenger bare en av de rikeste personene i spillbransjen, han er faktisk en av de rikeste personene i hele verden.

Det skriver Forbes, som har satt sammen en omfattende liste over de rikeste personene i verden i 2015. På denne listen finner vi Persson på 1415. plass, en posisjon han blant annet deler med Valve-grunnlegger Gabe Newell.

For å fortjene denne plassen må man ha 1,3 milliarder dollar i formue, noe som tilsvarer rett over 10 milliarder norske kroner. Dette er likevel bare peanøtter sammenlignet med den øverste plassen på listen.

Der finner vi fremdeles Bill Gates og hans formue på ufattelige 79,2 milliarder dollar. Dette tilsvarer ca. 615 milliarder kroner, og det er selv etter at han har donert bort over 200 milliarder kroner (28 milliarder dollar) til veldedighet gjennom The Bill & Melinda Gates Foundation.

Onkel Skrue kan bare gå og legge seg.

Minecraft-Persson er en av verdens rikeste personer!


Loading next content