Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
My Hero Academia: Heroes Rising

My Hero Academia: Heroes Rising

John-Edvard tok seg en kinotur på ferie i USA for å få med seg det nyeste eventyret i My Hero Academia-universet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hvis du har så mye som en tå dyppet inn i anime-verden i disse dager, har du nok hørt om My Hero Academia. Serien som har tatt over stafettpinnen fra Naruto, One Piece og Dragon Ball, og er atter en serie om eventyr, kjemping, og mest av alt vennskap. Jeg har vært så heldig at jeg har fått følge serien siden det første volumet av mangaen kom ut på engelsk, og selv om My Hero Academia trekker en del inspirasjon fra sine forfedre, klarer serien likevel å skape sin egen identitet. Hvis du ikke vet hva serien handler om, er det kort fortalt historien om Izuku Midoriya, ofte kalt for Deku. Deku lever i en verden hvor 80% av jordens befolkning har superkrefter, men Deku er ikke en av dem. I denne verdenen har superhelt blitt et relativt vanlig yrke, et yrke Deku selv har et stort ønske om å få være involvert i, men det er ganske utfordrende uten de tidligere nevnte kreftene, eller quirks som det heter. (Gunst i Outlands norske oversettelse av mangaen). Deku ender opp med å møte All Might, denne verdens svar på Superman, og etter en rekke hendelser gir All Might Deku gunsten sin, og serien følger så Dekus reise for å bli en helt, hovedsakelig med trening fra helteskolen U.A. High.

...Er du her fortsatt? Strålende! La oss snakke om filmen; "My Hero Academia: Heroes Rising". Dette er den andre filmen i My Hero Academia-universet, og i motsetning til f.eks. Dragon Ball Z-filmene er disse filmene ment til å følge den samme historien som anime-serien, altså er det ingen logiske brister mellom serien, mangaen og filmene så vidt jeg kan se. Filmen tar plass etter sesong fire av animeen, som er sesongen som sendes på TV i disse dager. Dette betyr at du kanskje får noen små spoilers hvis du ikke er helt oppdatert, men ingenting som har stor effekt på historien. Historien begynner med at Deku og resten av klassen hans er blitt plassert på en øy hvor de har fått sommerjobb som helter. I motsetning til de gangene i serien hvor de har vært helter under trening, eller hatt praksis, er de her selvstendige helter, uten å ha noe sikkerhetsnett. Heldigvis er øya de er plassert på fredfull og koselig, uten kriminalitet på over 30 år. Men, denne filmen er alt annet enn fredfull... Men den er til tider koselig, da!

My Hero Academia: Heroes Rising

På fastlandet rapporteres det at skurker stjeler gunster fra forskjellige superhelter, noe som minner veldig om superskurken All For One, som er av seriens hovedskurker, og den som gjorde at All Might måtte pensjonere seg. Dette er forøvrig noe karakterene i filmen selv observerer, så det føltes ikke like billig som det kanskje høres ut... men det føles LITT billig å bruke det samme plott-punktet om igjen. Plutselig dukker skurkene opp på den isolerte øyen Deku og vennene jobber på, på jakt etter en liten gutt Deku selv har blitt venn med. Nå blir jobben til Deku og kompani å klare og stoppe skurkene, eller ihvertfall holde dem opptatt til de "virkelige" heltene kan komme til unnsetning. Historien er ikke så veldig nyskapende eller kreativ, men klarer å overraske deg flere ganger. Mer sier jeg ikke, men det ender selvfølgelig opp med episke kamper mellom Deku, vennene hans og skurkene!

Om heltene klarer å stoppe skurkene eller ikke skal jeg ikke spolere, og selv om du kanskje klarer å gjette deg frem til svaret, vil jeg likevel oppfordre deg til å se denne filmen. Heroes - Rising er fylt med sjarmerende karakter-øyeblikk, ekstremt godt regisserte scener, stemningsfull musikk, godt stemmeskuespill (jeg så filmen på engelsk, hvor Justin Briner som Deku og Clifford Chapin som rivalen Bakugo klarer å finne bunnsolide, ekte karakterer i dette overnaturlige superhelt-eventyret), og en historie som er vanskelig å spå hvilken vei den går, selv om du vet hvor den slutter. Jeg vil ikke kalle animasjonen det beste Japan har å by på, men en av grunnene til at animasjonen ikke imponerer, er rett og slett fordi den ikke er så langt over TV-seriens imponerende høye standard.

Dette er en annonse:

En ting denne filmen gjør, som jeg vil fokusere på og rose litt, er de mer rolige øyeblikkene. Filmen har en mengde kule kampscener, men den tar seg også tid til samtaler mellom karakterene, fokus på blikk-utvekslinger som sier mer enn nok uten dialog, og til og med ett av de største øyeblikkene underbygges ikke med tonnevis av lydeffekter og et heseblesende orkester, men kun en rolig vokalversjon av seriens mest kjente musikkstykke; "You Say Run". Dette er også et av mange øyeblikk hvor fans av serien smiler fra øre til øre, og når jeg så filmen i en kinosal fulle av My Hero Academia-fans i USA var det flere jubel-fylte øyeblikk enn jeg klarer å telle på en hånd, om ikke to!

My Hero Academia: Heroes Rising

Denne filmen virker kanskje noe skummel for en som ikke har sett serien før, men jeg mener at når du kommer halvveis i filmen, skjønner du nok til å sette pris på både de fantastisk koreograferte kampene, og de rolige øyeblikkene som omgir dem. Dette er ikke verdens beste film, men den tar materialet den får utdelt, og gjør sitt aller beste for å oppnå mer enn det som gjerne forventes av en anime-film. Dette er en film jeg ikke angrer på at jeg så på kino, jeg kommer til å se den igjen når den er tilgjengelig på skjermen min hjemme, og det synes jeg du bør prøve på også! Og hvis du allerede er My Hero Academia fan; SE DEN! Og ja, det øyeblikket mot slutten var sykt kult.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fantastisk skuespill og regi, Overraskende historievendinger, Tar seg tid til mer rolige øyeblikk
-
Forutsigbar historie, Forvirrende begynnelse for de som ikke vet hva serien handler om
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content