Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Age of Conan: Unchained

Nytt om Age of Conan

Mer info fra et lekkert spill

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Age of Conan: Hyborian Adventures har blitt forsinket, men for at vi onlinerollespillfans ikke skal bli helt uttørket på grunn av ventetiden, har Funcom sendt oss noen skjermiser og litt mer info angående hvordan spillets crafting-system kommer til å se ut.

Age of Conan: UnchainedAge of Conan: Unchained
The Border Ranges ser majestetisk ut, men spørsmålet er hvor trivelig det egentlig er der. Personen på det andre bildet virker å ha funnet en fin plass å sole seg på.

Skjermisene kommer fra et nytt område i spillet som heter The Border Ranges, som ligger mellom de to kongedømmene Aquilonia og Nemedia. Nemedia har lenge planlagt å invadere Aquilonia og deres tropper har nå sakte men sikkert begynt å røre på seg gjennom nettopp disse grensetraktene. Nemedia får dessuten støtte fra en ukjent person fra Tarantia, som har forsikret de om at Kong Conan for øyeblikket har sin oppmerksomhet rettet mot noe annet.

Age of Conan: UnchainedAge of Conan: Unchained
Udødelige gjør sin ankomst... synd at det ikke finnes noen boomsticks eller S-Marts i Hyboria.

Noe som man alltid bruker og som finnes i onlinerollespill på en eller annen måte er crafting, det vil si et system for spillerne hvor man skaper sine egne våpen eller annen utrustning. I Age of Conan har Funcom sett en god del på andre spill i sjangeren, men samtidig forsøkt å integrere det hele mer i spillets økonomi og ikke falle i de feller som andre onlinerollespill har satt seg fast i.

Før det første så kommer du ikke til å kunne syssle med en eller annen form for crafting før du har nådd opp på en høyere rang. I betaen er det level 40 som gjelder, men om det kommer til å gjelde den graden når spillet lanseres er usikkert. Før du kan lære deg å lage noe må du dra til en mester og utføre ulike oppdrag for han eller henne. Jo flere oppdrag du gjør, desto mer avanserte ting kan du skape. Om du dessuten kommer over uvanlige materialer under dine eventyr kan du snekre sammen mer eksotiske varianter av dine tilgjengelige tegninger eller oppskrifter.

Age of Conan: Unchained
"Corrupted bear" heter visst denne skapningen. Vi i redaksjonen har døpt om denne til "Kristian".

Et problem som flere onlinerollespill har, er de store forskjellene man ofte ser mellom utrustning som har blitt skapt av spillerne selv og de skattene som man får gjennom å drepe mektige fiender. Funcom har forsøkt å komme seg unna dette problemet gjennom spillerskapte våpen eller rustninger og som kan forbedres via edelsteiner som innehar ulike bonuser eller andre egenskaper (dere som spiller World of Warcraft eller Diablo II vet hva jeg snakker om). Disse edelsteinene vil kun kunne brukes i en spillerskapt utrustning.

Age of Conan: Unchained
Her er et eksempel på hvordan crafting-vinduet ser ut i Age of Conan: Hyborian Adventures. Merk deg også det vakre "beta"-trykket, så vi ikke skal ta det for gitt at det er slikt det vil se ut når spillet lanseres i mai.

Økonomien er veldig viktig i onlinerollespill og tilgang og etterspørsel spiller en stor rolle. I Age of Conan kommer det selvsagt til å finnes måter å selge sine ting til andre spillere, men i forskjell fra andre onlinerollespill så handler dette ikke om et auksjonshus. Det finnes et åpent marked der du kan selge dine ting for den prisen du anser de er verdt - Funcom håper at dette kan skape en dynamisk økonomi.

Alt dette høres veldig lovende ut, men nok en gang så handler det til slutt om hvordan spillerne sevl bruker muligheten. Enten kommer økonomien til å blomstre eller så kommer den til å kollapse av seg selv. I mai starter det hele og vi kan dra ut på eventyr i Conans barske verden.

Age of Conan: Unchained
Syyyyyyyyykt deltajert...!

Relaterte tekster

Age of Conan: Hyborian AdventuresScore

Age of Conan: Hyborian Adventures

ANMELDELSE. Skrevet av Berit Ellingsen

Norges største spillprosjekt noensinne. Berit har meldt flytting til Hyboira, og gir deg her sin dom over Funcoms brutale rollespill. Les hele anmeldelsen innenfor!Loading next content