Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Owlboy

Owlboy vant "Beste spill" under Spillprisen 2016

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I går gikk Spillprisen 2016 av stabelen. Dette er et arrangement i regi av Virke Produsentforening og Spillmakerlauget, som er ment å hedre det beste innenfor norske spill. Juryen består av fagfolk fra spillbransjen. Ikke overraskende stakk Owlboy av med flest priser, blant annet den gjeveste av dem alle: Årets Spill. De vant også prisene for beste visuelle stil og beste spilldesign.

Gutta i D-pad annonserte at de gjerne ville gi litt tilbake til fansen og spillsamfunnet, så i sommer har de planer om kjøre rundt i en van utstyrt med arkademaskiner og konsoller sånn at folk kan få prøve Owlboy og en rekke andre norskproduserte spill!

De andre vinnerne er som følger:

Beste visuelle stil: Owlboy - D-Pad Studios

Beste lyd: Dreamfall Chapters - Red Thread Games

Beste teknologi: Fun Run Arena - Dirtybit

Beste spilldesign: Owlboy - D-Pad Studios

Beste moro for alle: Snøfall - Agens

Årets spill liten skjerm: Gilbert Egggggs - Hyper Games

Årets spill: Owlboy - D-Pad Studios

I tillegg til utdeling av Spillprisen ble det også arrangert NM i gameplay hvor deltakere skal lage en spillbar prototype med utgangspunkt i et gitt tema. Årets tema var «Frykt».

Prosjektet som presenteres trenger ikke være et ferdig spill, men det må være nok til å overbevise publikum og jury om at spillet vil bli konkurransens morsomste å spille. Juryen vektlegger originalitet, gameplay og relevans til tema i sin vurdering.

Årets vinnere var The Pock Rockets med et snasent VR-spill. De mottar et utviklingstilskudd på 100 000 kroner til å videreutvikle sin idé eller et annet konsept.

Målet med konkurransen er å gi både nye og etablerte spillutviklere mulighet til å presentere nye spillideer i en lavterskelsetting. Gameplay-NM skal i tillegg være en møteplass hvor etablert bransje kan møte nye talenter, og omvendt.

Owlboy

Relaterte tekster

OwlboyScore

Owlboy

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Hele ni år har det tatt, men i dag er det norske Owlboy endelig lansert. Vi har tatt til vingene og begitt oss ut på et unikt og forfriskende eventyr...

0
Owlboy får to samleutgaver!

Owlboy får to samleutgaver!

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Owlboy kom ut til PC helt tilbake i 2016 (du kan lese hvor begeistret Ingar var for spillet her), og for et par dager siden kom spillet endelig til konsoller, men de gode...

0
Klokken 16 på GR Live -  Owlboy på Switch

Klokken 16 på GR Live - Owlboy på Switch

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Vi ble himla sjarmert av Owlboy da det (endelig) kom ut i slutten av 2016 (du kan lese Ingars anmeldelse her for å finne ut av hvorfor), og det har siden da fløyet inn på...

0
Owlboy-musikken slippes snart på vinyl

Owlboy-musikken slippes snart på vinyl

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Norske D-Pad Studios Owlboy ble sluppet sent sist høst til glimrende kritikker, og spillet har fått en solid fanskare. Nå kan utviklerne fortelle at de i et samarbeid med...Loading next content