Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Firewatch

PewDiePie-idioti får Firewatch-skaperne til å reagere

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Man skulle tro at en så rutinert streamer som Felix "PewDiePie" Kjellberg lærer av sine feil, men det er ikke tvil om at svensken nå enten virkelig stuper ned fra tronen eller får det akkurat som han vil.

Mens han streamet PlayerUnknown's Battlegrounds kom han nemlig i en situasjon hvor han hadde et skikkelig overtak på en annen person, og bare hadde å skyte vedkommende i ryggen en gang eller to til for å vinne skuddveksling. Uheldigvis for svensken bommet han, og bestemte seg da for å si "Herre gud, for en forbannet n***er". Som vi allerede vet er det en del personer som ser på streamene hans, så det tok ikke lang tid før ryktene om den mindre hyggelige ordbruken blant annet spredde seg til Firewatch-utviklerne hos Campo Santo.

Da valgte Sean Vanaman å legge ut følgende meldinger på Twitter:

"Vi søker om en DMCA-fjerning av PewDiePie sitt Firewatch-innhold, alt alle fremtidige Campo Santo-spill. Man har litt slingringsmon når man står opp hver dag og lager videospill, men et sted går grensen. Jeg er lei av at denne guttevalpen får stadig flere sjanser til å tjene penger på arbeidet vårt. Han er verre enn en skaprasist; han er talsmann for avskyelig søppel som gjør enorm skade på spillkulturen. Jeg råder andre utviklere, og vil snakke med andre folk som er større enn oss til å fjerne innholdet som har gjort han til en millionær".

Vanaman har ingen problemer med å innrømme at de nok også har tjent noen kroner på Kjellberg sin streaming, og at de derfor vil tenke litt på hva som må gjøres i fremtiden:

"For å ha det klart, jeg er sikker på at vi har tjent penger på de 5.7 millionene seere videoen hans har hatt, og det er noe vi må tenke på. Til slutt: Jeg elsker streamere. Jeg ser på dem daglig, og vi har sendt ut over 3000 koder til proffesjonelle og amatørstreamere av Firewatch."

Siden denne uttalelsen kom har PewDiePie sin Let's Play-serie Firewatch blitt fjernet fra YouTube-kanalen hans, så Campo Santo har tydeligvis fått viljen sin.

Dette er jo ikke første gang Kjellberg legger ut innhold som er støtende for andre raser heller. Så sent som i februar ble det jo en del reaksjoner etter at han hadde lagt ut antisemittiske spøker. Det virker jo ærlig talt som om han har lyst på oppmerksomheten, uansett om det er bra eller dårlig. Hva synes og tror du?

Firewatch

Relaterte tekster

9
FirewatchScore

Firewatch

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Magnus har vært gjennom en emosjonell berg-og-dalbane, langt inni Wyomings dype skoger. Han ber deg innstendig om å dra på den samme reisen...

0
Firewatch kommer til Nintendo Switch

Firewatch kommer til Nintendo Switch

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Tanken på å få et historiefokusert spill hvor man er får utforske Yellowstone sine flotte omgivelser under mystiske omstendigheter gjorde mange interessert i Campo Santo...

0
Firewatch får fysisk utgivelse

Firewatch får fysisk utgivelse

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Debatten om spillindustrien bør bli helt digital eller ei har pågått en god stund. En av grunnene til at folk ikke ønsker det er at det fortsatt er mange som ikke har...

4
Firewatch blir film

Firewatch blir film

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Vi likte virkelig historien i Firewatch, og skulle gjerne sett mer av det universet. Nå vil vi få sjansen, men ikke i en oppfølger. The Hollywood Reporter kan nemlig...Loading next content