Norsk
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Modern Warfare 2

Politianmelder Call of Duty

Svein Olaf Olsen bekymret for vold i spill

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Storspillet Call of Duty: Modern Warfare 3 skal slippes den 10. november, men de siste dagene er det forgjengeren Call of Duty: Modern Warfare 2 som har vært fremme lyset.

Som meldt av Kristiansand-avisen Fædrelandsvennen har nemlig nordmannen Svein Olaf Olsen nå gått til politianmeldelse av det populære skytespillet.

Olsens datter var blant de heldige som overlevde den tragiske Utøya-massakeren i sommer og da Olsen i etterkant så bilder fra Modern Warfare 2 reagerte han sterkt på disse.

Scenen i spillet Olsen i hovedsak reagerer på er det kontroversielle valgfrie No Russian-oppdraget der spilleren kan delta i en terroristoperasjon der hundrevis av uskyldige sivile blir skutt på en flyplass.

Scenen vakte reaksjoner da spillet ble lansert i november 2009, og da Olsen fikk se scenen nylig så han ingen annen utvei enn å gå til politianmeldese.

Overfor TV2 forklarer Olsen at han er redd slike spillscener kan ha vært en inspirasjonskilde for Anders Behring Breviks grusomme handlinger, og at han derfor ønsker en sterkere regulering fra myndighetenes side i denne typen saker, for å unngå nye slike tragedier i fremtiden.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Relaterte teksterLoading next content