Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
Resident Evil (Netflix)

Resident Evil (Netflix)

Netflix massakrerer Capcoms elskede serie.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Når to tvillingsøstre og deres arbeidsnarkoman av en far flytter til en avgrenset, sørafrikansk forstad, oppstår de vanlige tenåringsproblemene: en far som aldri lytter, drama på skolen, søskenkonflikter samt et dødelig virus som fører til en zombieapokalypse. Omg! #zombieproblemer! Resident Evil er den siste i rekken av zombiesatsinger fra Netflix, som hopper frem og tilbake for å fortelle historien om hvordan verden gikk under og hva som skjer etter - historier som drypper av indiepop, tenåringsangst og elendige beslutninger.

HQ

Noen ganger vet jeg ikke hva som skjer i Netflix-hovedkvarteret når pitcher som "Hva med å gjøre Albert Wesker til en familiemann?" får grønt lys, for det blir alltid klart at en slik serieskaper vil gjøre alt for å unngå kildematerialet så mye som mulig. Det er litt som holdningen til folkene bak Halo-serien; det føles som det bygges opp en slags forakt for fansen i et tafatt forsøk på å nå et yngre publikum som mest sannsynlig ikke er interessert i Resident Evil uansett. Fans vil kjenne igjen små detaljer fra Capcoms suksesserie, men det er også her likhetene slutter.

Resident Evil (Netflix)

For eksempel er det noen scener som involverer Lickers og Dr. Salvador som er ganske underholdende. Det er også nok av overdimensjonerte monsterdyr her for de som liker den slags. Men dette er ikke Resident Evil, ikke for fem øre. Zombier og tittelen er sannsynligvis det eneste TV-serien og spillene har til felles, ellers ser det ut til at skaperne av denne hjernedøde Netflix-satsingen bare har søkt rundt etter noen referanser fra et Wiki-nettsted for å skape en illusjon om at dette ville være relatert til spillene. TV-serien kunne ha hett "Hjelp! Faren min er et monster!" og stått på egne ben for å hente inn nye fans, men fordi Netflix så gjerne ville ri på hypen, endte de opp med å produsere et show som skuffer både Resident Evil-fans og de som aldri har hørt om spillserien - og sannsynligvis aldri kommer til å ville ha noe med den å gjøre etter å ha sett TV-serien.

Dialog og manus er på høyde med den forferdelige nye versjonen av Cowboy Bebop og svinger mellom barnslig og rett og slett pinlig. Umbrella-sjefen Evelyn (spilt av Paola Núñez) er ansvarlig for seriens kanskje dårligste replikker, og hun både opptrer og høres mer ut som en tenåring enn hovedpersonene selv. Faktisk oppfører flere av de voksne karakterene seg uvanlig umodent, og Evelyn har til og med en uventet dansescene som nå står som det verste øyeblikket noensinne i RE-serien. Resident Evil har selvfølgelig aldri vært Shakespeare, men seriens historie og univers er likevel elsket på grunn av to vellykkede aspekter: sjarmerende karakterer og ren skrekkstemning. TV-serien mangler begge ingrediensene, og dens tvungne forsøk på humor blir dermed bare enda mer tull på toppen av en historie som allerede mangler meningsfull kontekst. Det mest skremmende med showet er nok det faktum at det i det hele tatt ble produsert.

Dette er en annonse:
Resident Evil (Netflix)

Det er tragisk når Paul W.S. Andersons beryktede Resident Evil-film ser ut som et mesterverk sammenliknet med denne serien, for uansett hvor mye de stakkars skuespillerne prøver å gi premisset en følelsesmessig dybde, lander den alltid flatt takket være det idéladede og klisjéfylte tenåringsdramaet. I tillegg er den drivende konflikten mellom søstrene Billie og Jade ekstremt meningsløs, både i voksen- og ungdomsårene. Historien blir bare mer håpløs jo lenger showet varer, og kulminerer i en ganske elendig slutt.

Skuespillet fra hovedpersonene er anstendig, men det er veldig lite å hente her for Resident Evil-fans (hvis du ikke liker selvtortur). TV-serien føles som enda en av Netflix' mange satsinger som mest sannsynlig vil bli skutt i bakhodet og dumpet i en grøft etter bare én sesong...

Resident Evil (Netflix)
Dette er en annonse:
03 Gamereactor Norge
3 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content