Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Riot tvunget til å kompensere over 1500 kvinner for kjønnsdiskriminering

Mens Activision Blizzard vil bli tvunget til å kompensere "flere hundre" berørte personer.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I 2021 inngikk både Riot Games og Activision Blizzard forlik i en sak der et ukjent antall kvinner anklaget selskapene for systematisk kjønnsdiskriminering. Begge sakene ble håndtert av Rust Consulting, og gjennom dokumenter som ble sendt inn, vet vi nå hvor mange kvinner som faktisk er involvert.

Axios kan bekrefte at Riot Games må betale over 100 millioner dollar til 1548 kvinner, mens Activision Blizzard må betale "flere hundre".

På Riot vil hver av saksøkerne motta et gjennomsnitt på mellom 2500 og 5000 dollar, men det er en øvre grense på 40 000 dollar, som vi antar at noen vil motta. I den opprinnelige søksmålssøknaden ble det oppgitt:

"I likhet med mange av Riot Games kvinnelige ansatte har saksøkerne blitt nektet likelønn og funnet karrieren kvalt fordi de er kvinner. Videre har saksøkerne også sett arbeidsforholdene sine negativt påvirket på grunn av den pågående seksuelle trakasseringen, forseelsen og skjevheten som dominerer det seksuelt fiendtlige arbeidsmiljøet til Riot Games."

Riot tvunget til å kompensere over 1500 kvinner for kjønnsdiskriminering


Loading next content