Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Russland boikotter Oscar-utdelingen i 2023

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Som et resultat av Russlands aggresjon mot nabolandet Ukraina har store deler av verden blitt enige om tunge sanksjoner mot Russland, for å lamme landets økonomi på ulike måter og straffe dets ledere. Det er også andre sanksjoner, som at Russland fjernes fra Eurovision, blir utestengt fra fotball-VM i år og nå nylig også fotball-EM i 2024.

Dette har fått Russland til å reagere og ta egne grep, og som Entertainment Weekly kan rapportere, har landet nå bestemt seg for å boikotte Oscar-utdelingen i 2023 i kategorien International Feature Film. Selv om det er trist å se kultur bli påvirket av dette, tviler vi på at det vil gjøre en stor forskjell for de fleste Oscar-tilhengere, siden sist Russland vant denne kategorien var i 1994 med filmen Burnt by the Sun.

Russiske filmskapere skal ha protestert mot avgjørelsen, men vi tviler på at den vil bli omgjort.

Russland boikotter Oscar-utdelingen i 2023


Loading next content