Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto IV

Senatoren som hater voldsspill dømmes for våpensmugling

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For omlag åtte år siden forsøkte amerikanske Leland Yee, som da var senator for staten California, å bannlyse videospill med voldelig innhold. Blant spillene han protestere på var titler som Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption og Assassin's Creed, og selv om kritikk av vold i spill ikke er noe nytt (på tross av høye aldersgrenser), er det noe spesielt ved akkurat denne saken.

Nå har det nemlig kommet frem at Yee har vært involvert i noe så alvorlig som pengeutpressing og våpensmugling. Faktisk skal Yee ha erklært seg selv skyldig, og han risikerer derfor en vesentlig dom i fengsel:

- Yee, 66, erklærte seg på onsdag skyldig i pengeutpressing, knyttet til to kriminelle organisasjoner. Dette skjedde i de føderale domstolene i San Francisco. Han står nå overfor opptil 20 år i fengsel og 250 000 dollar i bøter, pluss oppreisning for begge straffepunktene. U.S. District-dommer Charles Breye vil avgi sin dom den 21. oktober, heter det på det amerikanske rettsapparatets nettsider.

For alle som er glad i dataspill er ironien vanskelig å overse. Enten har han dramatisk endret syn i løpet av de siste åtte årene, eller så er etikk og moral noe som kun gjelder i digital form på TV-skjermen.

Lees kampanje for å bannlyse voldelige spill ble stanset i amerikanske høyesterett, som slo fast at et forbud var i strid med grunnloven. Det samme rettssystemet vil nå etter alt å dømme sikre han en ny adresse bak høye murer.

Via Polygon.com.

Grand Theft Auto IV
Ligg unna spillene. Gjør heller gatene utrygge med smuglervåpen!

Relaterte tekster

Grand Theft Auto IVScore

Grand Theft Auto IV

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Neste generasjon starter NÅ! Jon Cato har reist til Liberty City. Les hvordan Rockstar klarer å innfri alle våre forventninger og litt til!Loading next content