Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Spill-skapere som ikke tenker på mikrotransaksjoner er idioter

Det mener i alle fall den tidligere EA-sjefen John Riccitiello.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ikke like mye snakk om lootbokser og mikrotransaksjoner i dag som det var da Star Wars Battlefront II og kompani satte fyr på diskusjonen i 2017. En av grunnene til dette er at mange spillutviklere og utgivere har roet seg litt på området, noe som gjør denne kommentaren ekstra spesiell.

John Riccitiello, som med en liten pause mellom 2004 og 2007 var sjef for Electronic Arts i hele 13 år og nå er en av lederne i Unity, sier nemlig følgende når PocketGamer.biz nevner at mange utviklere virkelig hater det å fokusere på og snakke om mikrotransaksjoner nærmest fra første stund arbeidet med dem starter:

"Ferrari og noen av de andre førsteklasses bilprodusentene bruker fortsatt leire og kjøttkniver. Det er en veldig liten del av spillindustrien som fungerer på den måten, og noen av disse personene er noen av favorittpersonene i verden å krangle med. De er de vakreste og rent brilliante folkene. De er også noen av de største faens idiotene.

Jeg har vært i spillindustrien lenger enn nesten noen andre - å få grå hår og alt det der. Det brukte å være slik at utviklerne kunne slenge spillene sine over veggen til utgiverne og bare la dem ta seg av salgene uten å bokstavelig talt ha noen samtaler på forhånd. Den modellen er baket inn i filosofien til en rekke kunstformer og medium, og det er en jeg har dypt respekt for. Jeg kjenner dedikasjonen og omsorgen.

Men denne industrien deler folk opp i de som fortsatt holder på den filosofien og de som virkelig omfavner det å finne ut hva som kjennetegner et suksessfullt produkt, og jeg kjenner ikke en eneste suksessfull artist noe sted som ikke bryr seg om hva spilleren deres tenker. Det er her denne tilbakemeldingssyklusen kommer igjen, og de kan velge å ignorere den, men å velge å ikke tenke på det i det hele tatt er ikke smart."

Kort sagt høres det altså ut som om herr Riccitiello mener det bare er idiotisk for spill-skapere å i alle fall ikke vurdere å ha mikrotransaksjoner i spillene sine. Hva tror du? Er spillindustrien fortapt uten mikrotransaksjoner eller uten å heve prisen på produkter enda mer enn overgangen til PS5 og Xbox Series allerede har ført til hos mange utgivere?

Spill-skapere som ikke tenker på mikrotransaksjoner er idioter


Loading next content