Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
lifestyle

Sverige skal bygge verdens første permanente elektrifiserte veistrekning

Veien vil kunne lade elbiler som kjører over den.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Med elbiler som er begrenset av rekkevidde og lademuligheter over hele verden, ønsker Sverige å takle dette problemet direkte ved å opprette verdens første elektrifiserte vei. Tanken med veien er at alle elbiler som kjører på den, skal kunne lades underveis, og hvis dette virker som for mye science fiction til å være sant, har Sverige faktisk allerede fire midlertidige elektrifiserte veier, alle i byen Lund, men ønsker nå å gjøre ting mer offisielt ved å installere et permanent alternativ.

Som Electrek rapporterer, forventes veien å være ferdig bygget i 2025, og den vil deretter komme på nettet og være aktiv kort tid etterpå. Når det gjelder ladeteknologien som brukes i veien, har den svenske transportadministrasjonen, Trafikverket, ennå ikke bestemt seg for dette ennå. Det vi vet, er at det diskuteres alternativer for luftledninger, som elektriske trikker, samt elektriske skinner på bakkenivå og induktive spoler i veien, som overfører strøm gjennom et ledende medium.

Når det gjelder motorveien som får behandlingen, vil dette være E20 mellom Hallsberg og Örebro.

Sverige skal bygge verdens første permanente elektrifiserte veistrekning
Dette er en annonse:


Loading next content