Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
The Lego Movie

The Lego Movie

Terje forsøkte først å bygge denne anmeldelsen med Lego-klosser, men det gikk ikke så bra. Han valgte derfor å anmelde The Lego Movie på vanlig vis...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Lego er en gave fra Danmark til verden. Jeg vil tro at de aller fleste har noen gode minner fra Legobygging og vonde minner fra å tråkke på en (eller flere) klosser i mørket. Det har i hvert fall jeg. I hele mitt liv har jeg hatt en forkjærlighet for disse klossene, og i senere tid har det kommet utallige spill, filmer, tegneserier og tv-serier hvor kvaliteten generelt er ganske høy. The Lego Movie er det siste tilskuddet til denne trenden og kvaliteten har aldri vært høyere.

HQ

I denne animerte komedien stifter vi bekjentskap med Emmet, en bygningsarbeider som gjør sitt aller beste for å passe inn i samfunnet. Dette gjør han ved å følge en manual, som innebærer morgentrim, se på den populære tv-serien "Have you seen my pants" og høre på sangen "Everything is AWESOME!!!". Etter en endt arbeidsdag legger Emmet merke til en mystisk figur som leter etter noe på byggeplassen. Emmet følger etter, faller ned et hull og finner en mystisk gjenstand som senere viser seg å være "Motstandsbiten". Legenden sier at "Den Spesielle" vil finne Motstandsbiten og stoppe supervåpenet "Kragle", nå kontrollert av den onde Lord Business. Den mystiske personen viser seg å være kvinnen Wyldstyle. Hun og Emmet legger så ut på en actionfylt reise for å stoppe Lord Business.

The Lego Movie
Bilder fra IMDb
The Lego MovieThe Lego Movie

I løpet av filmen ser man flere forskjellige Legoverdener og figurer. Blant disse har vi Den Ville Vesten og Piratverdenen, samt figurer som Batman, Superman og Abraham Lincoln. At våre helter reiser gjennom flere verdener gir filmen en god visuell og atmosfærisk variasjon, noe som blir godt mottatt av undertegnede. Alle verdenene har sin unike stil og ser fantastisk ut. Man merker det er lagt mye tid og ressurser i områdene. Et av The Lego Movie's aller sterkeste kort er nemlig den visuelle stilen. I likhet med Lego-spillene og alle de andre filmer og tv-serier som finnes er det aller meste bygget/animert med Lego og det er blendende vakkert, men samtidig lekent og sjarmerende.

Dette er en annonse:

Filmens humor er også av topp kvalitet. Alt fra visuelle detaljer til roller og plott er gjennomsyret av den fantastisk barnslige humoren du kun finner i Lego-titler. Ordspill, parodier, one-liners, du får rett og slett full pakke. Hva gjør du om du trenger å komme deg kjapt ut av en knipe? Jo, da bygger du deg en motorsykkel med tungt skyts kun ved hjelp av bakgaten du befinner deg i og starter en av filmverdens villeste jaktscener.

The Lego Movie
The Lego MovieThe Lego Movie

Filmens figurer har alle hver sin sjarm og får god drahjelp av stemmeskuespillerne sine. På listen over skuespillere har vi navn som Chris Pratt, Will Ferrel, Elizabeth Banks, Liam Neeson og selveste Morgan Freeman, stemmen som fikser alt. Mine personlige favoritter må nok falle på Batman (Will Arnett) og Good cop/Bad cop (Liam Neeson), men hovedrollen Emmet (Chris Pratt) er også en utrolig sjarmerende fyr. Jeg lar det være opp til hver enkelt å finne sin favorittkarakter og ønsker lykke til. Det er en god del av dem.

Dette er en annonse:

The Lego Movie er en film for absolutt alle, uansett alder. Den er utrolig morsom, fargerik, sprudlende, spennende og sist, men ikke minst, rørende. Filmen har en dypere mening enn å få folk til å le. Den minner deg om tiden man kunne leke som man ville, uten at samfunnet så rart på deg. Den oppfordrer til å finne igjen barnet i deg. Filmens ultimate budskap skinner gjennom, som en stor Lego-sol og gjør denne filmen til en av mine favoritter. Jeg gir to tomler opp og anbefaler The Lego Movie på det sterkeste, og husk: Everything is AWESOME!!!

The Lego Movie
The Lego MovieThe Lego Movie
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Pen visuell stil, mange latterbrøl, godt stemmeskuespill, bra budskap, Everything is AWESOME!!!
-
Lite å prike på i grunn. Denne bør du se!
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
The Lego Movie

The Lego Movie

FILM-ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Terje forsøkte først å bygge denne anmeldelsen med Lego-klosser, men det gikk ikke så bra. Han valgte derfor å anmelde The Lego Movie på vanlig vis...Loading next content