Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

The Wind Waker HD tok bare seks måneder å utvikle

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det skal ha gått fort for seg da Nintendo bestemte seg for å relansere The Legend of Zelda: The Wind Waker med HD grafikk. Spillsiden 4 Gamer har nemlig tatt seg en prat med Zelda-produsent Eji Aonuma, som meddelte at utviklingstiden bare skal ha vært seks måneder.

Motivasjonen for å relansere spillet med HD-grafikk var ifølge Aonuma det faktum at det fortsatt vil ta lang tid før et helt nytt Zelda-spill blir klart for Wii U:

- Det tar lang tid å utvikle et helt nytt spill, så jeg tenkte at det ville være en skam å ikke ha et Zelda-spill på Wii U før etter lang tid. Så jeg følte at det ville være best å levere noe som kan gjøres raskt, og begynte arbeidet med HD-versjonen, sa Aonuma.

I tillegg til den visuelle overhalingen skal Aonuma særlig ha ønsket å fikse på siste halvdel av spillet, som ikke ble tatt like godt imot som første halvdel da The Legend of Zelda: The Wind Waker ble sluppet originalt til Gamecube:

- Med den opprinnelige utgivelsen av Wind Waker, ble første halvdelen av spillet godt mottatt. Den senere delen derimot, måtte revurderes. Det var min første gang med kontroll over regien på spillet og første gang jeg designet et spill helt fra grunnen av. Derfor var naturligvis noen deler jeg ønsket å videreutvikle. Hvis det skulle bli en remake, tenkte jeg at jeg kunne jobbe med disse delene, fortsetter han

Til tross for at det bare tok seks måneder å utvikle The Legend of Zelda: The Wind Waker HD var det likevel meget komplisert å få til. Særlig toon shading effekten som det originale The Legend of Zelda: The Wind Waker er kjent for, var vrien å videreføre til HD. Derfor måtte dette "gjøres for hånd":

- Det tok omtrent 6 måneder, utviklingen var likevel vanskelig. Vi måtte ta høyde for forskjellene i maskinvaren fra den tiden til nå. I tillegg har spillene en teknikk kjent som toon shading, som gir dem et veldig animerte utseende. På den tiden var teknikken allerede etablert, men den hadde ikke blitt brukt av våre nåværende medarbeidere enda, så alle måtte gjøre alt for hånd, avslutter Aonuma.

Ressultatet er uansett et slående vakkert spill, som vi ga velfortjent 9/10 i vår anmeldelse. Spillet ble lansert 4 oktober, og er også tilgjengelig i en egen bundle sammen med Wii U-konsollen.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Relaterte tekster

Link og Zelda som søte kosebamser

Link og Zelda som søte kosebamser

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hvis du har problemer med nattesøvnen (eller kjenner noe som har det) kan en god gammeldags kosebamse være redningen, og er du fan av Zelda-serien i tillegg bør du svinge...

3
Ny trailer Wind Waker HD

Ny trailer Wind Waker HD

NYHET. Skrevet av Kenneth Flage

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD slippes om kort tid, og nå har Nintendo sluppet en ny trailer fra spillet. Denne gang får vi flere detaljer om nye og gamle...Loading next content