Norsk
Gamereactor
nyheter
The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher-skuespilleren uttaler seg om bruken av kunstig intelligens

"AI er ikke problemet. Det er menneskene som bruker AI."

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Henry Cavill brakte Geralt av Rivia til TV-skjermene våre, men frem til da var karakteren helt og holdent eid av Doug Cockle, mannen som hadde gitt favorittwitcheren vår den søte, gravalvorlige stemmen siden spillet fra 2007.

Cockle, og mange andre stemmeskuespillere som ham, står overfor et helt nytt landskap når det gjelder arbeidet sitt i dag. KI er på fremmarsj, og stemmeskuespillerne må forsvare seg selv og behovet for arbeidet sitt i møte med stadig bedre teknologi.

I en samtale med IGN delte Cockle sine tanker om hvorvidt KI er farlig eller ikke. "AI er uunngåelig, og utviklere vil bruke AI", sa han. "Vi er ikke 100 % sikre på nøyaktig hva det betyr. De gjør det allerede på forskjellige måter, ved å fylle ut bakgrunn, NPC-stemmer og slike ting, noe som er uheldig fordi alle disse stemmene var mennesker på et tidspunkt, og alle stemmene er modellert etter mennesker. Så de har tatt noens stemme, lagt den inn i databasen sin, digitalisert den og bruker den til å si ting som personen aldri har sagt. Det er noe uetisk ved det, og derfor er det en stor debatt i gang."

Cockles største problem er når folks stemmer brukes til å spre budskap uten den opprinnelige talerens samtykke. "Det er der AI blir farlig", fortsetter han. "Falske nyheter, falske nyheter, falske meninger. Vi ser det med politikere nå. Folk legger ut ting. Så det er ikke kunstig intelligens som er problemet. Det er menneskene som bruker kunstig intelligens."

Er du enig med Doug Cockle?

The Witcher 3: Wild Hunt

Relaterte tekster

4
The Witcher 3: Blood and WineScore

The Witcher 3: Blood and Wine

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Den siste utvidelsen til storspillet The Witcher 3: Wild Hunt er her, med enda vakrere omgivelser enn tidligere. Vi sendte Robin på vinsmaking i Toussaint...

2
The Witcher 3 - Hearts of StoneScore

The Witcher 3 - Hearts of Stone

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

CD Projekt Red sparer ikke på kruttet i den første skikkelige utvidelsen til The Witcher 3: Wild Hunt. Vi har testet Hearts of Stone...Loading next content