Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

To spilltimer er en stripe kokain

Kjent terapeut gjør rask sammenligning

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

TV- og dataspill har sett seg nødt til å tåle mye tyn og tant og fjas opp gjennom årene, det vet vi. Kanskje gjør de oss til voldtektsmenn eller sosiopater, kanskje er de så avhengighetsskapende at de kan anses som en bro til sterkere rusmidler.

Den sistnevnte påstanden kan vi kreditere terapeuten Steve Pope. I et intervju med BBC Radio tar han opp det evinnelige problemet som vi kaller TV-spill, før han like så godt sammenligner to timer med spilling og sniffing av kokain.

Mer spesifikt sier han at to timer spilling tilsvarer én stripe med kokain. Er det nesten litt mistenkelig hvor mye han kan om dette? Blir det useriøst å hevde at denne teorien har grobunn i praktisk forskning fra Pope sin side? Absolutt.

Vi slutter å være barnslige og siterer heller Pope:

- Å sitte med et spill i to timer er det samme som å sniffe en stripe med kokain. Da med tanke på effekten det har på hjernen. Det er en stille død for vår generasjon.

- Vi har nå beveget oss inn i andre generasjon med TV-spillere, folk som har vokst opp med det. Spillavhengighet kan også synke ned i en spiral av vold som en følge av voldelige spill. De kan ende opp med å virkeliggjøre fantasiene fra spillet sitt.

Han avslutter:

- Det er den raskest voksende avhengigheten i landet og påvirker unge mennesker både psykisk og fysisk.

Pope sier selv at han er igang med et personlig korstog for å spre budskapet om de farlige spillene. Han har oppfordret foreldre til å røske kontrollen ut av sine barns hender - og han sammenligner dette med å frarøve spritflasken fra en alkoholiker.

Om det er mer usunt å sammenligne barn med alkoholikere enn å bruke et par timer på TV-spill, kan tas opp i et panel og diskuteres. Jeg for min del er sjokkert og rystet, da jeg alltid har ansett kokainforbruket mitt som hakket mer oppbyggelig enn all TV-spillingen.

Hva synes dere?

To spilltimer er en stripe kokain
Bildet: 8 timer med TV-spill.


Loading next content