Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
Transformers: Rise of the Beasts

Transformers: Rise of the Beasts

Robotene i forkledning er tilbake, men kan serien holde samme kvalitet som 2018s Bumblebee?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har alltid hatt et litt merkelig forhold til Transformers-filmene. I likhet med Fast and Furious -universet har det blitt litt av et ritual for meg og vennene mine å se en ny Transformers-film på kino, for etter å ha vokst opp med Michael Bays stadig mer actionfylte og tåpelige univers har vi alltid visst at selv om filmene ikke kommer til å konkurrere om en Academy Award med det første, er de som regel veldig underholdende. Så kom Bumblebee og satte alt på hodet, da regissør Travis Knight og hovedrolleinnehaver Hailee Steinfeld gikk sammen om en film som var underholdende, proppfull av action og, viktigst av alt, fylt til randen av karisma og sjarm. Unødvendig å si at jeg nå har nye forventninger til Transformers-filmene, eller rettere sagt, det hadde jeg.

HQ

For Transformers: Rise of the Beasts befinner seg i en merkelig mellomposisjon mellom Michael Bays altfor tåpelige og ofte langsomme filmer og den svært lovende og morsomme Bumblebee. Den er verken forankret i en mer reell handling som 2018-prosjektet eller så latterlig at den er morsom. Den er bare forutsigbar og mangler identitet.

Den prøver å kapitalisere på de ikoniske originale Hasbro-lekene og animasjonsseriene og bruke det til sin fordel, men har en fortelling som ikke er godt forklart, mangler dybde, føles til tider forhastet og, noe som er avgjørende for en Transformers-film, ikke engang byr på spesielt engasjerende actionscener. Det er en film som ikke ønsker å være like på nesen og tåpelig som Bays, men i motsetning til Bumblebee har den ikke sjarmen til å veie opp for det i løpet av sin (for denne epoken) korte spilletid på 120 minutter.

Dette er en annonse:

Det betyr ikke at Transformers: Rise of the Beasts er en dårlig film, for det er den ikke. Anthony Ramos er utmerket som hovedrolleinnehaver, og spesialeffektene er ikke overbrukt og føles ikke overveldende, faktisk er VFX ganske godt utført og har ikke den mangelen på raffinement som vi har blitt vant til i Marvel filmer. Peter Cullen er også ikonisk nok en gang som Optimus Prime, og resten av skuespillerne (ja, til og med Pete Davidson som Mirage) passer til rollene sine og til den posisjonen de har i filmen. Men i motsetning til Bumblebee, som har et ganske grunnleggende premiss med små trusler involvert, tar Rise of the Beasts et hopp som gjør meg bekymret for franchisens fremtid.

I motsetning til Michael Bays filmer, som ble stadig mer storstilte, er spranget fra Bumblebee til Rise of the Beasts som å gå fra Iron Man til Avengers: Infinity War uten de over 20 filmene med handlingsutvikling i mellom. Vi har gått fra en historie om en amerikansk småby med i hovedsak tre Transformers til et plot der jorden er i ferd med å bli ødelagt av den samme onde robotguden som Bay brukte fem filmer på å introdusere. Og likevel forsøker fortellingen å flette inn og introdusere ikke bare en hel samling originale Transformers (som Optimus Prime, som introduseres for første gang i Transformers-universet i denne filmen), men også Maximals- og Terrorcons-fraksjonene. Denne filmen har en skala som er altfor stor for de to timene den varer, og den vet det og gjør ikke noe som helst for å imøtekomme det. Hvis du aldri har sett en Transformers-film eller -serie før Rise of the Beasts eller til og med Bumblebee, vil denne filmen være veldig, VELDIG vanskelig å sette pris på.

Transformers: Rise of the BeastsTransformers: Rise of the Beasts

Jeg vil ikke lene meg inn på spoilere her, så jeg sier bare at scenen på slutten av filmen gjør meg stadig mer bekymret for denne filmfranchisen, da den legger opp til noe som virkelig ikke har den narrative tyngden bak seg. Som tidligere barn gleder jeg meg veldig til å se denne crossoveren komme i fremtiden, men det føles altfor tidlig å gjøre det, og jeg kan ikke se for meg at det vil lønne seg i det hele tatt. Ikke alt trenger å være et omfattende filmunivers for Hollywood-ledere, til tross for hva du ser ut til å tro.

Dette er en annonse:

Hvis du liker roboter i forkledning, er det underholdende elementer i denne filmen, i tillegg til en hel haug med 90-talls videospillreferanser (inkludert en ganske betydelig en som jeg antar er en Mega Man -referanse), men hvis du bare er ute etter en film å se på en lat kveld, vil Transformers: Rise of the Beasts sannsynligvis ikke tilfredsstille din filmatiske trang i særlig grad. Sammenlignet med Bays filmer er nok denne filmen på samme kvalitetsnivå, men går man fra Bumblebee, er det et klart fall fra den glimrende og morsomme 2018-filmen.

05 Gamereactor Norge
5 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content